Hírek
Szupermini (U-8)
Mini (U-10)

A Goodwill Pharma Szegedi Vízmű a hétvégén rendezte meg a valaha volt legnagyobb jégkorongos utánpótlástornát Szegeden: két korosztályban és három pályán 21 csapat és 260 gyermek versengett.

Az U8-as és U10-es korosztály B és C kategóriájának rendezett utánpótlástornát a Tisza Volán SC szakosztálya, a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű jégkorongcsapata. A műjégpályán két, a Goodwill Ringen pedig egy pályát jelöltek ki a kicsiknek. Összesen 21 csapat és 260 gyermek vett részt a Magyar Jégkorong Szövetség égisze alá tartozó eseményen.

– Ekkora hokis utánpótlástornát nem sok helyen csinálnak az országban, a szövetségtől is külön engedélyt kellett kérnünk rá. Szegeden soha nem volt még ekkora esemény a jégpályán. A szombati meccsek előtt, péntek délután egy közös edzésen vettek részt a szegediek az erdélyi Kézdivásárhely csapatával, amely szórakozásnak sem volt rossz a kicsiknek. Az erdélyi együttes mellett a szabadkai csapat látogatása tette nemzetközivé a tornát, amelyről bátran állíthatom, kiválóan sikerült, köszönhetően a szegedi szülők hatalmas segítségének – mondta Gusztos Gábor szervező, a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű technikai igazgatója.

Néhány adat, amely ugyan nem szakmai, de érzékelteti a torna méretét: 360 liter tea fogyott, 50 kiló kenyérből készültek szendvicsek, 300 pizzás csigát és 20 kiló pogácsát szolgáltak fel a gyerekeknek. 

Külön köszönjük a rendezvényhez a Szegedi Sütödék Kft. és a Kiss Pincészet által nyújtott támogatást.

Hiába közeledünk május felé, a jégpályán továbbra sincs megállás: a következő két hétvégén előbb az U12-es, majd az U14-es korosztály számára rendezzük meg az V. Tisza Pakk Kupát.