Hírek
Galéria
Szupermini (U-8)
Mini (U-10)
Előkészítő (U-12)
Kölyök (U-14)
Serdülő (U-16)
Ifjúsági (U-18)

 

A kapus egy külön személyiség a csapaton belül.

Teljesen másfajta törődés kell neki, mint egy mezőnyjátékosnak. Folyamatos mentális nyomás alatt van egy-egy mérkőzés alatt, így a jó kapusnak nem csak fizikailag kell erősnek lennie, hanem mentálisan, lelkileg is.

Elég gyakori (U8/U10), hogy a kisebb korosztályoknál még nincs állandó kapus, hanem csak valaki mindig beugrik a kapuba. Az sem szerencsés helyzet, ha nagyobb korosztályoknál nincs csere kapusa a csapatnak. Jelenleg Szegeden a 12-14-16-os csapatoknál egy kapus van csak a saját korosztályában, amin a klub szeretne változtatni.

A szezon kezdetén elindult a "kapus gyártás", mivel nekünk van saját kapus edzőnk!  Nem sok klub büszkélkedhet saját kapus edzővel. 

A kapusok a legügyesebbek, a leggyorsabbak, a legfelkészültebbek, a legbátrabbak. - EZ A CÉL!  

Nekik kell erőt és kitartást adni a játékosoknak, hogy a csapatának legyen esélye a győzelemre. Egy-egy jó védés az ellenfél játékosait haza tudja vágni mentálisan.

Ezen dolgoznak a gyerekek, hetente kétszer Balázs Csongor, kedvenc kapusedzőjükkel, aki külön foglalkozik az összes korosztály kapusával. Eljárják a kapus táncot együtt :) Legtöbbször az edzés végén még játszanak is. Érdekes látvány mikor a kapusok, játékosokká alakulnak néhány percre.

Boldogság van!

FOTÓK: Annamari