Hírek
Mini (U-10)

A 2019–2020-as jégkorongszezon a koronavírus-járvány miatt idő előtt ért véget, ennek ellenére a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű minden korosztálya tartalmas éven van túl. Szezonzáró sorozatunkban ezúttal Prakab Gábor és György Róbert, az U10-esek trénerei értékeltek.

Ha nem akarsz lemaradni a szegedi hoki és a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű híreiről, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Az U10-es korosztály volt a legszerencsésebb, számukra indult újra leghamarabb a közös munka a járványhelyzet miatt bevezetett hathetes kényszerpihenő után. A kicsik átvészelték a helyzetet, sőt szüleikkel együtt nagy leleményességről tettek tanúbizonyságot: aki követte a közösségi médiában az otthoni edzésekről készült videókat, az találkozhatott a különleges edzésmegoldásaikkal.

Ennek ellenére számukra sem volt teljes az évad, félbe kellett azt szakítani a koronavírus miatt. Vezetőedzőjük, Prakab Gábor elmondta, sajnálta a történteket, mert a szezon végén látszott volna legjobban az elvégzett munka eredménye. Az OB II-es csapatnál is edzősködő szakember hozzátette, imád a kicsikkel dolgozni, az utánpótlást a felnőtt hokinál is jobban szereti, a gyerekeken mindig látszik az őszinte rajongás a sportág iránt. Prakab segítője a szezon elején Varga Dávid volt, majd őt György Róbert váltotta. Az erdélyi tréner januárban csatlakozott a klubhoz, Prakabbal régebbről ismerték egymást, így a munkakapcsolat az elejétől jól működött.

– A jászberényi ifjabb Nagy Zolin keresztül kerültem kapcsolatba a szegedi klubbal és Pápai Miklóssal, amiért nagyon hálás vagyok. Nem csak Gabi bácsit, de a mentoredző Marius Gligát is ismertem, edzőm volt a román utánpótlás-válogatottnál. Szeged előtt Gyergyószentmiklóson dolgoztam és játszottam, korábban pedig Debrecenben két éven át szerepeltem a MOL Ligában. A debreceniekkel az U20-as bajnokságban kétszer lettünk harmadikok, a felnőttekkel a Magyar Kupában bronzéremig jutottunk, az U20-as román válogatottal pedig megnyertem a divízió 2/B-s világbajnokságot, ezekre vagyok a legbüszkébb – mesélte a 24 éves Robi.

A gyerekekkel végzett munkát élvezi, hamar megtalálta velük a közös hangot.

– Türelem kell a kicsikhez, hiszen van, aki elsőre megérti, mit kérünk tőle, de van, akinek többször el kell mondani ugyanazt. Ezzel semmi gond, ezért vagyunk. Több mint harminc gyermekkel dolgoztunk a szezonban, a tornák során Sárga és Piros csapatra vált szét a korosztály. Tartalmas két és fél hónapom volt, utána jött a vírus – mondta.

Az online edzéseknek azonban hétfőtől vége, az U10-esek kezdték leghamarabb a közös munkát.

– Olyan volt az első edzés, mint az első nap az iskolában a nyári szünet után, mindenki örült mindenkinek. Kellett már ez a gyerekeknek, látszott, hogy a közösség és a mozgás is fontos nekik. Aktívak voltak, el is fáradtak a végére. Egyelőre így folytatjuk, kis csoportokban, közben pedig figyelünk a távolságtartásra, az előírások betartására, és arra, hogy a játékosok ne érintkezzenek egymással. Örülök, hogy Szegeden dolgozhatok, remélem, a folytatásban is számít a munkámra a vezetőség – tette hozzá György Róbert.

Szöveg: Gyúrós István
Fotó: Annófotó – Képek színesben