Hírek
Serdülő (U-16)

A 2019–2020-as jégkorongszezon a koronavírus-járvány miatt idő előtt ért véget, ennek ellenére a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű minden korosztálya tartalmas éven van túl. Szezonzáró sorozatunkban ezúttal Csiki Csaba, az U16-asok trénere értékelt.

Ha nem akarsz lemaradni a szegedi hoki és a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű híreiről, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Az U18-as korosztály mellett az U16-osoknál is Csiki Csaba volt az edző, a korábbi válogatott játékos készítette fel a csapatot. Ez így van évek óta, az viszont újdonság, hogy a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű ezúttal a 3×3-as bajnokságban indult. A hoki egy új változata ez, egy kapus és három mezőnyjátékos játssza, a hagyományos méretű pályán, de keresztben.

– A fiatalabb, U8-as és U10-es korosztályokban is keresztben hokiznak a gyerekek, így ez nem volt senkinek újdonság, ennek ellenére másképp kellett rá készülni az edzéseken. Azoknak a játékosoknak, akik az U18-ban még nem szerepeltek, remek lehetőség volt, technikailag rengeteget lehetett fejlődni. Mivel nem lehetett ütközni, az ügyesség még jobban érvényesült a meccseken. Arra is jók voltak ezek a tornák, hogy az eggyel fiatalabb évfolyam tagjai beleszokjanak az idősebbek közé: az U14-esekből mindig vittem játékost, és ők helyt is álltak, gólokat ütöttek – mesélte Csiki.

Nem volt gond a sikerélménnyel sem, a Ferencváros és a Hatvan elleni alapszakaszban 12 meccsből 11-et megnyertek, általában meggyőző fölénnyel, erről árulkodik a 179 szerzett gól is. Peceric Petar egymaga 50-et lőtt, Ferró Norbert 25-öt, Csányi Bence 17-et, Markulik Kende 16-ot, Osznovics Lóránt 13-at, Vörös Henrik pedig 12-t. 

– A színvonal nem verdeste az egeket az ellenfelek részéről, de nekünk nem ezzel kellett foglalkozni, hanem meccseket nyerni. Az alapszakasz után a középszakaszban is győztünk kétszer, a koronát azonban nem tudtuk feltenni a szezonra, mert a döntő elmaradt a járvány miatt – mondta Csiki. 

A középszakaszban Peceric további 19 alkalommal talált be, így a szezonban 12 meccsen 69 gólt szerzett: ez 5,75-ös átlag. 

– A négyes döntőbe a Hatvan és az FTC is bejutott, ez jelzi, hogy a keleti volt az erősebb csoport. Nyugatról a Szombathely érkezett volna még, őket a középszakaszban 20–2-re vertük. Ez alapján szerintem a finálé sem okozott volna gondot, magabiztosan nyertük volna az aranyérmet. Erről nem is mondtam le, mert bár a szezon véget ért, a szövetségtől még várunk egy tájékoztatást, hogy kiosztják-e a helyezéseket. Bizakodó vagyok – tette hozzá Csiki Csaba. 

A 3×3-as jégkorongnak szép jövőt jósolnak, és mivel a nemzetközi akarat szerint szeretnék olimpiai sportággá tenni, jövőre várhatóan hazánkban is minden korosztályban bevezetik majd ezt a szakágat. 

SzövegGyúrós István
FotóAnnófotó – Képek színesben