Hírek
Öregfiúk

A Goodwill Pharma Szegedi Vízmű öregfiúkcsapata a III. Zsögöd 6-os amatőr hokitornán vett részt a csíkszeredai Vákár Lajos Jégcsarnokban a házigazda Zsögödi Medvék meghívására, ahol az amatőr tornasorozat következő felvonása zajlott.

A torna előtti estére a szervezők gyárlátogatást szerveztek a csapatoknak a Csíki Sör Manufaktúrába, ahol némi belépő ellenében kóstolhattuk a friss söröket és vacsorázhattunk meg a látogatóközpontban. A hangulatnak és a fogyasztásnak azonban komoly korlátot szabott a másnap reggel 8 órakor kezdődő egész napos torna.

A játékosaink között nagy népszerűségnek örvendő tornára három teljes sorral utaztunk ki, amire korábban még nem volt példa. Az idei eredményeinek, az egyre jobban összecsiszolódó játékunk és a sorsolás alapján a döntőbe jutást tűztük ki célul magunknak. A kiskőrösi tornához képest komoly változás, hogy az ottani kapusunk, László Donát most a harmadik sor sziklaszilárd hátvédjeként játszott, a kapunkat pedig ezúttal Bíró Szilárd védte.

Az első mérkőzésen a Zsögödi Medvék II. csapata ellen kezdtünk, és a jóval fiatalabb csapatunk igen hamar kezébe vette a mérkőzést irányítását. Különösen fiatal csatáraink remekeltek (Kurucsai, Bús, Vály, Gombos, Farkas) a már nem annyira fiatal, de annál rutinosabb Hajdu vezényletével, és remek, látványos játékkal 6–1-re vertük ellenfelünket.

A második csoportmeccsünket a Dunaújvárosi Hokillák ellen játszottuk. Gyors és rövid cserékkel használtuk ki a három sorunkban és a fiataljainkban rejlő lehetőségeket és ezzel sikerült a saját képünkre formálni a meccset, így 3–1-re megnyertünk. A dinamikus csapatjátékunk mellett meg kell említsük, hogy a harmadik sorunk (László, Csiki, Majer, Kovács, Gidai) nagyon fegyelmezetten látta el feladatát, és ezzel nagymértékben hozzájárult a győzelmünkhöz.

A döntőben a házigazda Zsögödi Medvékkel játszottunk, akik az utóbbi két évben minden tornát megnyertek. A nálunk magasabb átlagéletkorral rendelkező csapatuk mindent tud a jégkorongról, és végig irányításuk alatt tartották a mérkőzést. A 3–0-s vezetést korán elérték, de az idő teltével egyre nagyobb nyomást tudtunk a fáradó csapatukra gyakorolni, és szép játékkal 3–2-re jöttünk fel. Az utolsó percek rohamai és a kapusunk lehozatala sem hozta meg azonban az egyenlítő gólt, így nem sikerült az aranyérem megszerzése.  

A szervezők a csapatunk kapusát, Bíró Szilárdot ítélték a legjobbnak, ő kapta a legjobb kapus díját. Összességében nagyon fegyelmezett, jól szervezett és nagyon lelkes játékot nyújtottunk, minden csapatrészünk kitett magáért, és így megérdemelten hoztuk haza a második helyezettnek járó serleget.

Csapatunk legközelebb május 18-án Szegeden szerepel az általunk szervezett II. Goodwill Pharma Amatőr Hokitornán.

Eredményeink, csoportmérkőzések:

Goodwill Pharma Szegedi Vízmű–Zsögödi Medvék II. 6–1
A szegedi gólszerzők:
Hajdu (2), Kurucsai (2), Gombos, Vály.

Goodwill Pharma Szegedi Vízmű–Dunaújvárosi Hokillák 3–1
A szegedi gólszerzők:
Vály (2), Hajdu.

Zsögödi Medvék–Goodwill Pharma Szegedi Vízmű 3–2
A szegedi gólszerzők:
Kurucsai, Gombos.

A torna végeredménye:

1. Zsögödi Medvék
2. Goodwill Pharma Szegedi Vízmű
3. Újpesti Ragadozók
4. Dunaújvárosi Hokillák
5. Szabadka HK
6. Zsögödi Medvék II.

A képen, álló sor: Vály Gergő, Gombos Balázs, Farkas Arnold, Keresztury Imre, Borics Attila, Kis Szabó Zoltán, László Donát, Kovács Aurél, Szalontai Csaba, Hajdu András, első sor: Kurucsai Martin, Bús Péter, Majer Tünde, Bíró Szilárd, Gidai Gábor, Csiki József.