Hírek
Felnőtt

A szokottnál is izgalmasabb az idei szezonban az OB II-es jégkorongbajnokság. Féltávnál az első és az ötödik között mindössze öt pont a különbség a tabellán, a rájátszást jelentő helyekért pedig nagy csata várhat.

Ha nem akarsz lemaradni a szegedi hoki és a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű híreiről, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Hatalmas meglepetésre a címvédő és listavezető Kanadai Magyar Hokiklub SE szombaton kikapott a Hevület vendégeként az OB II-ben. Mindez azt jelenti, hogy a körbeveréseknek köszönhetően szoros a tabella, amelyen a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű jelenleg az ötödik helyet foglalja el. Egyetlen pontra található a rájátszást jelentő harmadik és negyedik pozíció.

A Hevület sikere nekünk is erőt adhat, hiszen megmutatta, hogy nem verhetetlen a KMH. Vasárnap 19 órától hazai jégen mutathatjuk meg, hogy képesek vagyunk hasonló bravúrra. A találkozóra a belépés ingyenes minden szurkoló számára. 

Még néhány szó a körbeverésekről. A szezon első felében, az alapszakasz első öt fordulójában a KMH legyőzött minket, mi megvertük a Hevületet, a Hevület pedig a KMH-t. Vagy onnan is nézhetjük, hogy a Hevület hosszabbításos meccsen legyőzte otthon az Egerszegi Titánokat, a Titánok épp minket vertek szoros meccsen szombaton, mi pedig a Hevületet győztük le itthon. A lényeg: ebben a bajnokságban nem igazán lehet előre megtippelni a biztos végeredményeket.

A tabellán így a KMH vezet 9 ponttal, a Titánoknak hét, a MAC-nak és a Hevületnek öt, nekünk négy van. A második kör most hétvégén kezdődik, és február elejéig tart. 

Ami a csapatstatisztikákat illeti, a legkevesebb büntetéspercet mi kaptuk, összesen 24-et, az átlagnézőszámban pedig úgy vagyunk második helyen, hogy a két meccsünkből egy zárt kapus volt, ami lehúzza a statisztikát... Az emberhátrányok kivédekezésében is második helyen állunk 80 százalékos mutatóval, a lövéshatékonyságunkon (11,67%) viszont még van mit dolgozni. 

Az egyéni ranglistákon két meccsen elért öt találatával Varga Dávid a negyedik a góllövőlistán, Barcsik Gergely pedig négy góllal a hatodik. A gólpasszoknál Borsos Erik és Losonci Ádám a legeredményesebb, négy passzal állnak a kilencedik helyen. Ami a pontokat tekinti, Vargának hét van (5+2), ezzel a kilencedik az összesített listán. A kapusoknál Szalai Ákos a harmadik 84,42 százalékos teljesítménnyel.

Szöveg: Gyúrós István
Fotó: Hemmertné Németh Annamária