Hírek
Felnőtt

Különleges vendégek jártak a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű jégkorongcsapatánál: a Makray Fogyatékkal Élő Gyermekek Nappali Intézménye, annak nevelői és öt diákja látogatott el a szegedi klubhoz, és próbálta ki a sportágat.

Ha nem akarsz lemaradni a szegedi hoki és a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű híreiről, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Az esemény előtt Pápai Miklós szakosztály-igazgató elmondta, az intézménytől érkezett a megkeresés egy közös programra, amelyre egyértelmű igen volt a válasz a klub részéről.

A Makray tagjai előbb körbenéztek a jégpályán, majd az egyesület edzői és az OB II-es csapat játékosai tartottak egy bemutatót nekik. A legnagyobb élményt pedig az jelentette a gyermekek számára, amikor bevonták őket a feladatok elvégzésébe: kipróbálhatták a felszereléseket, ütőt ragadhattak, passzolgathattak, kapura lőhettek, gólt szerezhettek.

– Megláttam egy hasonló jellegű videót, amin sérült gyermekeket vittek fel a jégre, és azonnal jött az ötlet, hogy ezt Szegeden is meg kellene valósítani. Felvettem a kapcsolatot Gusztos Gábor technikai igazgatóval, a klub részéről pedig mindenki segítőkész volt. A sport egyébként rendszeresen jelen van az intézményünk életében, minden hónap utolsó hete sporthét, illetve a Napfény Kupán hét szegedi intézmény sérült fiataljaival mozgunk együtt minden évben. A gyerekek már napokkal ezelőtt elkezdtek készülni erre a lehetőségre, csak rájuk kell nézni, hogy lássuk, mekkora élmény ez nekik – mondta Major Szilvia gyógypedagógiai asszisztens.

Szöveg: Gyúrós István
Fotó: Hemmertné Németh Annamária