Hírek
Mini (U-10)

Mák Márton lett novemberben a hónap játékosa az utánpótlásban. A Goodwill Pharma Szegedi Vízmű U10-es csapatának tehetsége még a tavalyi év végén vette át névadó szponzorunk, a Goodwill Pharma ajándékcsomagját, akkor beszélgettünk vele és edzőjével, Maslac Michaellel.

Ha nem akarsz lemaradni a szegedi hoki és a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű híreiről, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

A Goodwill Pharma Szegedi Vízmű rendszeresen megválasztja a hónap játékosát az utánpótlásban. Az elismerést, ezzel pedig névadó szponzorunk, a Goodwill Pharma ajándékcsomagját az kapja meg, aki az adott hónapban a legjobb teljesítményt nyújtotta – erről az utánpótlásedzőink döntenek. Novemberben Mák Márton érdemelte ki az elismerést.

– Örülök, hogy az edzők is úgy látták, jól ment a játék. Általában a bal szélen szerepelek, szerencsére elég sokszor gólt szerzek és gólpasszt adok, ám ha választanom kell, a gólpasszoknak örülök jobban – mondta a tízéves Marci, akinek nővére, Mák Panni is klubunk játékosa.

Amikor arról kérdeztük Marcit, melyikük ügyesebb, nem akart dönteni, hiszen nővére hiába idősebb három évvel, később kezdte el a sportágat. Mindenesetre otthon megvan a közös elfoglaltság, sokat edzenek közösen, általában kapura lőnek egymásnak az udvaron.

Mák Mártont edzője, Maslac Michael is méltatta.

– Nem szeretek kiemelni senkit a csapatból, mert szerencsés vagyok a tízéves korosztállyal, a többiek is kiválóan dolgoznak. Ám Marci egyértelműen megérdemelte az elismerést, alázatosan dolgozik, minden edzésen és meccsen a maximumra törekszik. Örülök, hogy így fejlődik – fogalmazott Michael.

Szöveg: Gyúrós István