Hírek
Felnőtt

Hetente három-négy alkalommal jár személyi edzőhöz Szalai Ákos, a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű OB II-es csapatának kapusa, aki utánpótlásedzőként ellátott feladataival is formában tartja magát. A járvány miatt a tervezett csehországi kapustábor elmaradt számára, ám ha minden jól megy, egy hónap múlva végre újra jégre léphet.

Ha nem akarsz lemaradni a szegedi hoki és a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű híreiről, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Mozgalmas nyara volt 2019-ben Szalai Ákosnak, hiszen OB II-es csapatunk játékosa részt vehetett egy csehországi kapustáborban, ahol napi két jeges és egy szárazföldi edzéssel fejlesztették képességeit. Ez a tábor idén is tervben volt, de a koronavírus-járvány miatt elmaradt, így az edzései a konditeremre koncentrálódtak.

– Hetente három-négy alkalommal járok a Squash Club Szabadidőközpont edzőtermébe, ahol Színes Máté tart nekem személyi edzéseket. Az elején átbeszéltük, milyen mozgásokat végzek a kapuban, mire van szükségem, ehhez alkalmazkodva alakította ki a feladatokat. Dinamikus, pörgős órákat töltök a teremben, leginkább saját testsúllyal edzünk – mesélte.

Mivel a 21 éves Ákos utánpótlásedzőként is dolgozik a klubnál, a nyáron pedig pörögnek a táborok, ez szintén rendszeres mozgással jár számára.

– Olyat nem kérhetek a gyerekektől, amit nem tudok megcsinálni, ezért minden gyakorlatot bemutatok nekik. Ennek köszönhetően az egész napom mozgásból áll, de ezt egyáltalán nem bánom. Sajnos a jeges edzések március óta szünetelnek, de már csak egy hónap, és itt az augusztus, amikor újra korcsolyát húzhatunk – fogalmazott.

Az OB II-es csapatnál a szegedi mag együtt marad, az utánpótlásból pedig érkeznek fiatalok, közöttük Ákos öccse, a 18 éves Szalai Gergő.

– Apuval napi szintű téma otthon a jégkorong, de Gergővel kevesebbet beszélünk a sportról. Edzeni együtt járunk, olyankor tudok neki segíteni, a szárazföldi gyakorlatoknál adok neki tanácsot. A jégen más a helyzet, mivel ő hátvéd, nem szólok bele, mit hogyan csináljon – mondta Ákos, akinek izgalommal teli hetei következnek: jelentkezett a Szegedi Tudományegyetem sport- és rekreációszervezés képzésére, így várja az eredményeket.

Szöveg: Gyúrós István
Fotó: Annófotó – Képek színesben