Hírek
Öregfiúk

1989. január 8-án rendezték az első hivatalos jégkorongmeccset Szegeden. A hoki a jövő év elején eléri harmincéves jubileumát a városban, amelyhez ünneplés is társul. A részletekről Szalontai Csaba szervező beszélt.

– Már a huszonöt éves jubileumot szerettük volna alaposan megünnepelni, de az akkor még elmaradt. Most viszont mindent megteszünk, hogy méltóképpen emlékezzünk meg a kezdetekről – fogalmazott Szalontai Csaba, aki ott volt a sportág szegedi bölcsőjénél.

– Egy egész napos programsorozatot tervezünk, amelynek a csúcsa egy gálameccs lesz a harminc évvel ezelőtti csapat tagjainak részvételével. Már az ellenfél is megvan: a debreceniek örömmel vállalták, hogy kiállnak ellenünk. Érdekesség, hogy a szegedi csapat épp velük játszotta első edzőmeccseit 1988-ban, amely után nagy rivalizálás és sportbarátság is kialakult a két gárda között. Az OB II-es bajnoki címet is ellenük szereztük meg később – tette hozzá.

Hogy látványos lesz az öregfiúk meccse, az nem kérdés. Ehhez csak egy adalék: sokan ugyanabban a felszerelésben lépnek majd jégre, mint harminc évvel ezelőtt. A jubileum megünnepléséről, annak részleteiről folyamatosan tájékoztatjuk majd szurkolóinkat.