Hírek
Felnőtt

A Goodwill Pharma Szegedi Vízmű együttese a harmadik meccsére készül az OB II-es bajnokságban: vasárnap 20.45-től a székesfehérvári Hevület vendégei leszünk.

Csapatunk két vereséggel kezdte a bajnokságot (MAC Budapest, Egerszegi Titánok), míg a fehérváriak a három meccsükből egyszer nyertek (OHA), kétszer alulmaradtak (KMH SE, Lehel HC). Az erőviszonyok alapján a hazaiak számítanak esélyesnek az újoncként szárnyait próbálgató csapatunkkal szemben.

– Az eddig eltelt fordulók alapján látszik, hogy nagy a lemaradásunk néhány csapathoz képest. Ennek sok oka van: az egyik legfontosabb, hogy nálunk nincsenek korábbi első ligás játékosok, pontosabban vannak, de ők a szerb élvonalban szerepeltek, nem a magyarban. A Hevületben például ott van az a Palkovics Krisztián, aki hiába negyvenhárom éves, részese volt a 2008-as szapporói divízió 1-es világbajnokság megnyerésének. Emellett tudni kell, hogy nálunk mindenki munka mellett sportol, ez pedig rányomja a bélyegét az edzéslátogatottságra, az ott elvégzett munkára. Hiába próbálkozik mindenki, olykor háttérbe szorul a hoki – mondta Prakab Gábor, a csapat vezetőedzője.

Egy példát is kiemelt: most vasárnap 20.45-kor kezdenek Székesfehérváron, így körülbelül hajnal 3-ra ér haza a busz Szegedre. Mármint hétfőn hajnalban, ami pedig ugye már munkanap a legtöbbeknek.

– Persze az idő segít nekünk, a fejlődés látszik a csapaton, csak lehetne ez sokkal gyorsabb. Mindenesetre megpróbálunk minden meccsen egy kicsivel többet mutatni, és bízunk benne, hogy ez idővel sikerekben is megmutatkozik – tette hozzá Prakab Gábor.

A meccsünket a Magyar Jégkorong Szövegség honlapján lehet majd elektronikus jegyzőkönyv formájában nyomon követni.