Hírek
Felnőtt

A szegedi jégkorongcsapat Goodwill Pharma Szegedi Vízmű néven először jutott be az OB II rájátszásába. A tavalyi ötödik helyét már biztosan túlszárnyaló együttes szakosztály-igazgatója, Pápai Miklós beszélt az alapszakasz eseményeiről, a folytatásról és a szakosztály karitatív programjairól is.

Ha nem akarsz lemaradni a szegedi hoki és a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű híreiről, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

– A szezon előtt nem volt elvárás a rájátszás elérése, hiszen erősebb lett a bajnokság tavalyhoz képest. Ennek ellenére ott lesz a csapat a négy között. Minek köszönhető ez?

– Valóban, csupán a tisztes helytállást tűztük ki magunk elé. A szövetség átalakította a bajnokság rendszerét, és szerintem nagyon helyesen nyitott afelé, hogy minél több magasan kvalifikált játékos szerepeljen az OB II-ben. Ezt azért tette, hogy akik valamilyen oknál fogva nem tudnak az Erste Ligában szerepelni, azoknak legyen egy lehetősége, ahol az első osztály színvonalát megközelítő bajnokságban fejlődhessenek. Ebbe az irányba tették meg az első lépéseket. Ez ránk nézve egyrészt jó, hiszen szebb hokit láthat a közönségünk, másrészt viszont hendikepet jelent, hiszen Szegeden nincs Erste Ligában szereplő együttes. Éppen ezért úgy tűnt, hogy a döntés kárvallottjai leszünk, ám a fiatal csapat megugrotta ezt a szintet, kiválóan szerepelt, a tavalyi ezüstérmes MAC Budapestet idegenben legyőzte, hazai jégen pedig csak egy vitatott hosszabbításban maradt alul ellenük, de a székesfehérvári Hevületet is felülmúlta. Szépen fejlődtünk, komoly sikernek tartom, hogy elértük a rájátszást. Ez egy új bajnokság lesz, majd kiderül, mire jutunk. Itt már nem lehet hibázni, de ha jó napot fogunk ki, bárkit legyőzhetünk.

– Egy hazai meccs még azért hátra van az alapszakaszból, az Egerszegi Titánok ellen jövő hétvégén játszik a csapat. Egy győzelem előzést érhet, akkor meglenne a harmadik hely.

– Igaz, de ennek nem sok jelentősége van, hiszen az első négy helyen nagyon egyformák a csapatok, így szinte mindegy, kivel találkozunk a folytatásban. Talán a listavezető KMH kicsit kiemelkedik, de bízunk benne, hogy ha odajutunk, velük is felvesszük a versenyt.

– A szurkolóinknak kedvezve eddig ingyenes volt a belépés a bajnokikra, erre az egy meccsre azonban kivételt teszünk: a Zalaegerszeg ellen 1000 forintot kell fizetnie a nézőknek. Ennek egy nemes kezdeményezés az oka.

– Szeretnénk a siketek számára is meghonosítani a jégkorongot Szegeden, ez országos szintű ötlet a Magyar Jégkorong Szövetség részéről, a Fradinál már van is ilyen csapat. Szeretnénk forrást gyűjteni erre a célra, ebben a szurkolók segítségét is kérjük. Felfogható ez adományként, amellyel egy nemes célt támogatnak. Bízunk benne, hogy sokan lesznek a lelátón, és egyet értenek ezzel a törekvésünkkel. Reméljük, a példa ragadós, és más városokban is felkarolják a siketek helyzetét.

– A karitatív kezdemények közé tartozik, hogy a csapat hétfőn vendégül látja a Makray Fogyatékkal Élő Gyermekek Nappali Intézménye tanulóit. Mi a célja ennek a közös programnak?

– Kaptunk egy megkeresést az intézménytől, hogy tudnánk-e nekik segíteni, egyértelmű igen volt a válasz. Egyesületünk edzői és az OB II-es csapat játékosai igyekeznek majd megmutatni a jég és a sportág szépségeit a fogyatékkal élő gyermekek számára, és amennyire lehetséges, őket is bevonják a feladatok elvégzésébe. Szeretnénk egy újszerű élményt nyújtani nekik, és bízunk benne, hogy ez a hétfőjük színesebb, élménydúsabb lesz, mint egy átlagos hétköznap.

Szöveg: Gyúrós István