Hírek
Felnőtt

Megvan a szezon első idegenbeli sikere az OB II-es bajnokságban: a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű jégkorongcsapata remek harmadik harmaddal győzött a Lehel HC otthonában.

Lehel HC–Goodwill Pharma Szegedi Vízmű 5–8 (1–2, 4–2, 0–4)
Jégkorong OB II, alapszakasz, 11. forduló. Jászberény, 160 néző. Vezette: Gangel, Pálkövi, Mizsák.
Goodwill Pharma Szegedi Vízmű: Szalai Á. (88%) – Becsei (2), Maslac (1), Borsos 1, Pallós P. 2, Rózsahegyi 1. Csere: Annus 1 (1), Láng Cs., Barcsik 2, Csanády (2), Hajdu 1 (1) – Kozák, Sebők K. (1), Szalai G. Vezetőedző: Prakab Gábor.

Az OB II-es szezon első sikerét a Lehel HC ellen aratta csapatunk, amely decemberben 5-3-ra verte a jászberényieket hazai jégen. Nos, a szezon első idegenbeli sikere is a berényiekhez köthető, hiszen Prakab Gábor csapata vasárnap este 8-5-re diadalmaskodott, így megszerezte szezonbeli negyedik sikerét. 

Jól indult a meccs, Barcsik Gergely találatával vezetést szereztünk, és bár egyenlítettek a hazaiak, két másodperccel az első harmad vége előtt betalált Rózsahegyi Ádám is, így nálunk volt az előny (1-2).

A második játékrészben azonban a Lehel HC dominált: fordítottak 3-2-re, ezután Pallós Péter egyenlített, de 4-3-nál, majd 5-3-nál is a hazaiak vezettek, köszönhetően a végül négy találatig jutó Hetler Ádám játékának. Annus Döme 17 másodperccel a harmad vége előtt szépített (5-4).

Az utolsó 20 perc szegedi dominanciát hozott: sorrendben Hajdu Botond, Pallós Péter, Borsos Erik és Barcsik Gergely is betalált, Szalai Ákos pedig mindent kivédett, így végül 8-5-re diadalmaskodtunk.

Az alapszakasz utolsó fordulójában, most vasárnap az OHA vendégei leszünk a budapesti Gepárd Jégcsarnokban.

Prakab Gábor: – Jobban bírtuk erővel a meccset, ez döntött az utolsó harmadban. Nem volt magas színvonalú a játék, mindkét oldalon akadtak hibák. A fiatalok jól teljesítettek, látszik rajtuk az elvégzett munka. Vasárnap az OHA ellen idegenben zárjuk az alapszakaszt, utána két meccsünk lesz még a rájátszásban. Szeretnénk megőrizni a jelenlegi ötödik helyünket, mert ez azt jelentené, hogy mindkét összecsapásra Szegeden kerülne sor.