Hírek
Felnőtt

Remekül teljesített a tartalékos összeállításban jégre lépő Goodwill Pharma Szegedi Vízmű OB II-es jégkorongcsapata, amely megszorongatta az esélyesebb Egerszegi Titánok csapatát, az első harmad végén 3-1-re vezetett, végül azonban 7-5-re kikapott idegenben.

Ha nem akarsz lemaradni a szegedi hoki és a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű híreiről, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Egerszegi Titánok–Goodwill Pharma Szegedi Vízmű 7–5 (1–3, 3–0, 3–2)
OB II, alapszakasz, 5. forduló. Zalaegerszeg, 250 néző. Vezette: Mayer István, Molnár József, Vörös Márk.
Goodwill Pharma Szegedi Vízmű: Szalai Ákos (86%) – Becsei Bonifác, Maslac Michael (1), Losonci Ádám 1, Pallós Péter, Rózsahegyi Ádám – Balázs Csongor (2), Borsos Erik (1), Barcsik Gergely 3, Csanády Zsombor 1, Hajdu Botond (2). Vezetőedző: Prakab Gábor.

Tartalékos összeállításban, egy kapussal és két teljes sorral, azaz összesen 11 játékossal léptünk pályára Zalaegerszegen az OB II-es bajnokság ötödik fordulójában. A hazaiak épp kétszer annyian voltak: két kapus mellett húsz mezőnyjátékos alkotta a keretüket. Érdekesség, hogy öt egykori szegedi hokis is ott volt közöttük a pályán: Ambrus András, Bosnyák Márkó, Láng Zoltán, Wehli Márk és Egyed Máté az egerszegieket erősítette.

A létszámfölény ellenére nem indult rosszuil a meccs, sőt: Csanády Zsombor találatával már a 4. percben vezettünk, majd Barcsik Gergely két góljával 3-1-es előnnyel mehettünk az első szünetre. A második harmadot elrontottuk: a zalaegerszegiek a 21. percben kétszer is betaláltak egyenlő létszámnál, így rögvest egyenlítettek. Ez a húsz perc 4-3-as hazai vezetésnél ért véget.

Innen még volt visszaút, a remeklő Barcsik harmadik találatával 4-4-re, majd Losonci Ádám góljával 5-5-re is egyenlítettünk, ám nem tartott sokáig a döntetlen állás, 58 másodperccel később újra a Titánok vezettek, akik végül 7-5-re nyerték meg a bajnokit. 

A bajnokság a feléhez érkezett, de sok pihenőre nem jut idő: december 1-jén, vasárnap 19 órától a listavezető Kanadai Magyar Hokiklub ellen lépünk jégre hazai pályán. A találkozóra a belépés ingyenes.

Prakab Gábor: – Jobban játszottunk, mint várható volt, győzhettünk volna, ám kulcspillanatokban vétettünk nagy egyéni hibákat, amiket kihasználtak a hazaiak. Ezt a meccset nem az ellenfél nyerte meg, hanem mi vesztettük el... Vasárnap 19 órától a listavezető Kanadai Magyar Hokiklub ellen lépünk jégre hazai pályán. A találkozóra a belépés ingyenes, várunk minden szurkolót!

Szöveg: Gyúrós István
Fotó: Hemmertné Németh Annamária