Hírek
Felnőtt

A hat szegedi játékossal felálló, ZalaegerSzeged néven szereplő együttes második helyet szerzett a budapesti Városligeti Műjégpályán, ahol tizenhat csapat mérte össze tudását a Red Bull Open Ice versenyén.

Ha nem akarsz lemaradni a szegedi hoki és a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű híreiről, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

A Magyar Jégkorong Szövetség támogatásával megvalósult kispályás tornát egyenes kieséses rendszerben, egyedi méretű kapukat használva rendezték meg. A maximum hat játékosból álló csapatok 3 a 3 elleni, kapus nélküli, 15 perces meccseket játszottak. A tizenhat induló közül végül a YLT csapata győzedelmeskedett, a második helyet a ZalaegerSzeged szerezte meg, a dobogó harmadik fokára pedig a Kicsik előre nagyok hátra csapata állhatott fel.

Az ezüstérmes gárdában csupa szegedi kapott helyett: a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű OB II-es csapatának kapitánya, Maslac Michael, a klub játékosai, Barcsik Gergely és Varga Dávid, az együttesben tavaly szerepelt Wehli Márk, valamint a jogelőd Tisza Volán SC-ben évekig játszó Bosnyák Márkó és Egyed Máté alkotta a keretet. Utóbbi három játékos jelenleg a Zalaegerszeg hokisa, innen az elnevezés.

A Vajdahunyadvár festői környezetében a sport nagyágyúi és jégkorongrajongó hírességek is összemérték erejüket vegyes csapatokban egy barátságos mérkőzés keretében. A profik közül a Szapporói Hősök tagjai, Gröschl Tamás, Horváth András, Svasznek Bence, Vas Márton és Vaszjunyin Artyom lépett pályára olyan ismert emberekkel, mint Patkó Béla Kiki énekes, DJ Danny L, Léderer Ákos sportriporter, Horváth Gábor kétszeres olimpiai és háromszoros világbajnok kajakozó, Szalay Balázs autóversenyző és Boczkó Gábor olimpiai ezüst- és bronzérmes párbajtőrvívó.

Forrás: redbull.com
Fotók: Csizmadia Milán