Hírek
Felnőtt

A szegedi Dézsi Bence az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia junior bajnokcsapatából került a Fehérvári Titánok keretébe, így a következő szezonban az Erste Ligában folytatja pályafutását.

Az Erste Liga egy 2008-ban létrehozott nemzetközi jégkorongbajnokság, közép-európai, többnyire magyar, osztrák és romániai csapatok részvételével. Alapításakor a főtámogató MOL cégről kapta a nevét. A bajnokság ezen a néven 2017-ben megszűnt és Erste Liga néven folytatódott tovább. Főtámogatója azóta az Erste Bank. A magyar csapatokat az országos bajnokságban az Erste Liga-helyezésük alapján rangsorolják. A román csapatok saját bajnokságukban külön is megmérkőznek, míg Ausztriából a Vienna Capitals a fiatalokra épülő második csapatával vesz részt, csakúgy, mint a Fehérvár AV19. Ez az együttes a Fehérvári Titánok.

Dézsi Bence 2000-ben született Szegeden, a Tisza Volán SC együttesében kezdett jégkorongozni és 2014-ben érkezett Székesfehérvárra, ahol az eddig évei alatt minden szezon végén bajnoki címet ünnepelt. A juniorok között a 2018-2019-es idényben harmincnyolc mérkőzésen szerepelt, ezalatt 31 gólt és 41 gólpasszt jegyzett. Idén mutatkozott be a felnőttek között, Kiss Dávid tizenhárom mérkőzésen szavazott neki bizalmat. Tagja volt a decemberi lengyelországi világbajnokságon szereplő juniorválogatottnak, ahol a nemzeti együttessel bronzérmet ünnepelhetett.

– Székesfehérváron minden adott ahhoz, hogy fejlődni tudjak és úgy gondolom, nagy dolog, hogy felnőttbajnokságban játszhatok. Egyénileg szeretnék ponterős maradni, amivel a csapatot is tudom segíteni, illetve szeretnék fejlődni fizikailag és sebességben is. Csapatként a playoffba jutás a cél, és ott pedig minél tovább szeretnénk menetelni – mondta klubja honlapjának.