Hírek
Felnőtt

A szezon egyik legnagyobb meglepetését elérve csapatunk, a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű 7–3-ra nyert az OB II-es bajnokságban a tavalyi ezüstérmes MAC Budapest vendégeként, ezzel megőrizte a rájtászásba jutási esélyeit. 

Ha nem akarsz lemaradni a szegedi hoki és a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű híreiről, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

MAC Budapest–Goodwill Pharma Szegedi Vízmű 3–7 (2–2, 1–4, 0–1)
OB II, 7. forduló. Budapest, Kisstadion, 20 néző. Vezette: Incze Miklós, Jakocs Ferenc, Pálkövi Botond György.
Goodwill Pharma Szegedi Vízmű: Szalai Ákos (94%) – Becsei Bonifác, Muzsik Norbert 1 (1), Balázs Csongor, Barcsik Gergely (1), Csanády Zsombor 1 – Hajdu Botond (1), Láng Csaba 1 (1), Annus Döme 1 (2), Bozóki Zoltán, Losonci Ádám 1 – Maslac Michael 2 (1), Pallós Péter. Vezetőedző: Prakab Gábor.

A tavalyi ezüstérmeshez utaztunk, és bár a csapatkapitány Maslac Michael átöltözött, a múlt heti sérülése miatt nem volt százszázalékos állapotban – nem kezdődött jó előjelekket a MAC Budapest elleni OB II-es bajnokink. Annak azért lehetett örülni, hogy egyenlő létszámú keretet neveztek a csapatok, a hazaiaknál ugyanúgy 12 mezőnyjátékos kapott lehetőséget, csupán plusz egy kapussal voltak többen.

A vezetést hamar megszereztük, a héten igazolt, a csapathoz visszatért, legutóbb az Óbuda Hockey Academy csapatában szerepelt Muzsik Norbert az 5. percben talált be, ám kilenc perc sem kellett ezután a hazaiak fordításához. Szerencsére a szünetre döntetlennel vonulhattunk, Annus Döme emberelőnyben egyenlített (2–2).

A második harmad kiválóan sikerült, ezt egy hete, a címvédő KMH ellen is elmondhattuk: akkor is, most is négy gólt ütöttünk. Pedig az első találat a MAC-é volt, 3–2 után azonban Csanády Zsombor, majd kevesebb mint egy percen belül Losonci Ádám volt eredményes. A harmadik második felében Láng Csaba talált be, de Maslac Michael is megmutatta, hogy bár ki kellett hagynia pár napot, a formájával nincs baj (3–6).

Az utolsó harmadban sikerült tartani az eredmény, őrizni az előnyt, a folyamatosan lepergő percek és másodpercek nekünk kedveztek. A pálya nem volt tökéletes, sőt, de előnyben ennek is hasznát vettük. Már mindenki elkönyvelte a végeredményt, Maslac Michael azonban ezt másként gondolta, és egy másodperccel a vége előtt még megduplázta saját góljai számát. A 7–3-as sikerünk az első idegenbeli diadalunkat jelenti a szezonban, valamint azt, hogy felléptünk a dobogó harmadik fokára. A másodiktól az ötödik helyig nagy csata várható a rájátszásba jutásért. 

Prakab Gábor: – Havas, rossz minőségű volt a jég, de úgy néz ki, ez kedvez nekünk. Egyenlő létszám mellett érvényesült a jobb állóképességünk és a fiatalabb keretünk. Mindenki hozzátette a magáét, de külön ki kell emelnem a kiválóan beszálló Muzsik Norbertet, valamint a 94 százalékkal védő kapusunkat, Szalai Ákost. Ezzel a sikerrel maradt esélyünk a rájátszásba jutásra. 

Szöveg: Gyúrós István