Hírek
Felnőtt

A Goodwill Pharma Szegedi Vízmű OB II-es csapata vasárnap 19.45-től játssza negyedik bajnokiját a szezonban, méghozzá a címvédő KMH SE otthonában.

Nyugodtan mondhatjuk, hogy teher nélkül utaznak el a budapesti Tüskesátorba Prakab Gábor tanítványai, akik újoncként még nyeretlenek a szezonban, az ellenfél viszont mindhárom meccsén győzni tudott: a MAC elleni rangadón hosszabbításban, a Hevület és az Egerszegi Titánok ellen rendes játékidőben diadalmaskodott.

A mezőny legjobb csapata ellen játszunk, ám Varga Dávid ennek ellenére azt mondja, akkor sem feltartott kézzel megyünk fel a jégre.

– Nem szabad úgy soha elindulni, hogy úgyis jobb az ellenfél, nincs esélyünk. Mindenkinek lehet rossz napja, nekik is, és bár esélyesebbek, nem tudni, mi lesz majd. Annak örülök, hogy a legutóbbi, székesfehérvári meccsünkön látszott, hogy van fejlődés, nemcsak egyéni játékban, hanem csapatszinten is. A KMH ellen másféle hokit kell majd játszanunk, több szerepe lesz a védekezésnek – mondta.

Mindenképpen jól jön a meccs az azt követő, immár hazai összecsapások előtt. Merthogy decemberben kétszer is a szegedi műjégpályán szerepel majd a csapat.

Vargának jól megy a játék: csapatunk eddigi öt góljából hármat ő szerzett, emellett van egy gólpassza is a szezonban.

– Nem lehetek elégedetlen, de nem ez a legfontosabb mutató, és persze még mindig lehet előrébb jutni. A góljaimhoz kellett a csapat: a kapuson kívül egyszerre öten vagyunk a jégen, minden passznak jelentősége van, hogy a végén jól el lehessen lőni a pakkot. Ez az összjáték javul folyamatosan szerencsére – tette hozzá.