Hírek
Felnőtt

Négy gólt ütni egy meccsen kiemelkedő teljesítmény jégkorongban, legyen szó bármelyik osztályról. Ez a bravúr jött össze játékosunknak, Varga Dávidnak, aki a Hevület elleni 7–5-ös siker során volt ennyiszer eredményes. A Puki becenevű csatár emlékezett vissza a vasárnapi győzelemre.

Ha nem akarsz lemaradni a szegedi hoki és a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű híreiről, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

– A meccs elején nem voltunk ott se fejben, se testben, ezért szerezhetett vezetést a vendégcsapat. Azzal, hogy nem ültek nézők a lelátón, hiányzott a meccshangulat, olyan volt, mintha egy sima edzésre készülnénk. Amikor több százan szurkolnak nekünk, már a bemelegítésnél pörög mindenki a pályán, most viszont el kellett telnie jó pár percnek, mire felvettük a ritmust. Szerencsére Rózsahegyi Ádám góljával így is egyenlíteni tudtunk – emlékezett vissza. 

Vargát az első harmad végén kiállították, így a második harmadot emberhátrányban kezdtük, amit sikerült kivédekezni, utána pedig már a szegediekről, főként Dávidról szólt a meccs. 

– Nagyot küzdöttünk, és bár én voltam a befejezőember, a többieknek köszönhetem, hogy négy gólt szereztem. Jó passzokat kaptam, jól helyezkedtem, és szerencsére sikerült jó százalékban kihasználni a lehetőségeimet. Körülbelül huszonöt éve járok a jégpályára, itt nőttem fel, így rutinosnak mondhatom magam, ez segít a meccsek közben is. 

Varga két góljával 4-2-re vezettünk a második harmad végén, ekkor semmi jel nem utalt arra, hogy a Hevület kiegyenlít. Ennek ellenére hamar 4-4 állt az eredményjelzőn az utolsó játékrészben.

– Megültünk. Álmosan kezdtük a harmadot, amit a vendégek kihasználtak. Eztán viszont megmutattuk, milyen összetartó csapat vagyunk, nem hibáztattuk egymást, hanem buzdítottuk, ennek köszönhetően 7-4-re is elhúztunk, utána alakult ki a 7-5-ös végeredmény. Ehhez kellett a kapuban Szalai Ákos is, aki remekül védett. 

A négygólos csatár a siker ellenére nem teljesen elégedett.

– Többet vártam a bajnokitól. Hátul láttam a fejlődést, figyeltünk a kipattanókra, a keresztlövésekre, a helyzetkihasználásunk azonban még mindig lehetne jobb. 

A zárt kapus meccsen nem ülhettek szurkolók a lelátóra. Varga Dávid apukája, Varga Oszkár ennek ellenére látta a fia négy gólját, mert az utcán végigállta a meccset a csípős hidegben, és az ablakon kukucskálva figyelte a történéseket.

– Nem is tudtam, hogy ott van, csak a legvégén mesélte, hogy látta a góljaimat. Igazi fanatikus, imádja a hokit – tette hozzá Varga Dávid.

Szöveg: Gyúrós István
Fotó: Hemmertné Németh Annamária