Hírek
Felnőtt

Kiváló mérkőzésen verte a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű OB II-es csapata a Hevületet a bajnokság 3. fordulójában, ezzel megszereztük első győzelmünket a szezonban. A találkozón Varga Dávid négy gólt szerzett.

Ha nem akarsz lemaradni a szegedi hoki és a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű híreiről, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Goodwill Pharma Szegedi Vízmű–Hevület 7–5 (1–1, 3–1, 3–3)
OB II, alapszakasz, 3. forduló. Szeged, műjégpálya, zárt kapuk mögött. Vezette: Kedves Alfréd, Horváth Mátyás, Sári Péter.
Goodwill Pharma Szegedi Vízmű: Szalai Ákos (89%) – Borsos Erik 1 (2), Maslac Michael, Losonci Ádám (1), Pallós Péter (2), Varga Dávid 4 – Becsei Bonifác, Láng Csaba, Balázs Csongor, Barcsik Gergely, Csanády Zsombor – Bozóki Zoltán, Lőrincz Barnabás, Annus Döme 1, Hajdu Botond (1), Rózsahegyi Ádám 1 – Korom Zénó. Vezetőedző: Prakab Gábor.

Kiváló meccset játszott vasárnap este a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű és a Hevület a szegedi műjégpályán – fájó, hogy sajnos mindez zárt kapuk mögött történt, így nézőink nem láthatták a szezon első győzelmét. A meccset ugyanis Varga Dávid négy góljával 7–5-re megnyertük.

Pedig rosszul indult, a korábbi válogatott klasszissal, Palkovics Krisztiánnal felálló vendégek szereztek vezetést a 15. percben, ezt azonban még az első harmad vége előtt kiegyenlítettük Rózsahegyi Ádám szép lövésével (1–1).

A második 20 perc rólunk szólt: a kétperces kiállítással kezdő Varga Dávid kiválóan tért vissza a jégre a pihenőről, és előbb Pallós Péter passzából a 24., majd Losonci Ádám átadásából a 27. percben volt eredményes (3–1). Szépítettek a vendégek, Palkovics ragasztott egy nagy gólt Szalai kapujába, ám a 36. percben Borsos Erik egy remek egész pályás szóló után a hálóba lőtt, visszaállítva a kétgólos különbséget (4–2).

A fáradó vendégeken nem látszott, hogy lesz erejük felállni, ehhez képest a 47. percre kiegyenlítettek (4–4). Az első sikerünkhöz az kellett, hogy Varga Dávid kiválóan használja ki helyzeteit, ugyanis a harmadik harmadban ismét két gólt szerzett, így mesternégyessel zárta a meccset. Mivel Annus Döme is betalált, az utolsó Hevület-gól csak kicsit tette szorossá a végeredményt (7–5).

Csapatunk legközelebb november 24-én, vasárnap az Egerszegi Titánok vendégeként szerepel Zalaegerszegen, majd december elsején, szintén vasárnap ismét hazai jégen fogadja a címvédő KMH együttesét. Azon a meccsen – szerencsére – már újra lehetnek nézők a lelátón. 

Szöveg: Gyúrós István