Vezetőedző

Kapusedző 

Csíkszeredában születtem. Székelyföldön a jégkorong "nemzeti sport", majdnem minden fiú elkezd jégkorongozni. Így történt velem is, kicsit későn, 12 évesen ismertem meg testközelből a sportágat. Előtte síeltem, karatéztam, kosárlabdáztam, kézilabdáztam, de egyik sportág sem varázsolt el úgy mint a hoki.

Egy kialakult csapathoz csatlakoztam, ahol már össze voltak állítva a sorok, viszont kapus poszton hiány volt, így adott volt hogy ott próbálom ki magam, ami jó döntésnek bizonyult.

15 éves voltam, amikor Várady Csaba, az akkori Magyar utánpótlás válogatott kapusedzője felkeresett Budapestről azzal, hogy lenne-e kedvem Magyarország akkori legsikeresebb utánpótlás csapatában játszani. Én örömmel, a családom kicsit féltve engem igent mondtunk. Csaba bácsinak nagyon sokat köszönhetek, Ő tanított meg mindent, amit tudok erről a sportágról és szüleim helyett szülőm volt a "nagyvárosban". 

 

A Budapest Stars csapatával Magyar bajnokságot nyertünk.

A Román U20-as válogatottal ( 90%-ban magyar anyanyelvű, székely legények alkották)  Észtországban Divizio2-es világbajnokságon a bronzérmet szereztük meg.

Felnőttként tagja voltam Brassó, Mol-ligában szereplő csapatának.

 

21 évesen úgy döntöttem, hogy átállok a másik oldalra és az addig megszerzett tudásomat továbbadom a feltörekvő generációknak. Szegeden a  kis korosztályok munkáját vezetem.  Nagyon örülök, hogy az utolsó szezonban megtöbbszörözödött a kicsik létszáma és egy jó kis csapat van kialakulóban.

Boldogsággal tölt el nézni, ahogy napról napra fejlődnek és mosolyogva hagyják el a pályát a gyerkőcök. 

 

 

A jégkorong a világ legjobb sportja, aki nem hiszi próbálja ki nálunk, nem fog csalódni!

>> VIDEÓ EGY KAPUS EDZÉSRŐL KLIKK

 

 

"...Nem úgy pár pillanattal később a másik ketrecnél, amikor Ambrus András asszisztját követően Rózsahegyi Ádám talált be, a nagyjából 800 fős hazai publikum pedig egy emberként kiáltott fel a szezon első volános gólja okán (1-2)! A 31. minutumban aztán Balázs is bemutatta, milyen egy jó kapus, előbb Ogrizovics átlövését, majd a rendkívül aktív Dragutinovics közeli próbálkozását is magabiztosan fogta...."

>>Jégkorong: hátrányból felállva, büntetőkkel nyert a Tisza Volán 2013. október 26., szombat a teljes cikk a mérkőzésről.

 

Kapcsolódó korcsoport: 
Lista súly: 
0.00