Hírek
Kölyök (U-14)

Leolvadt a jégpálya, hivatalosan is véget ért a 2018–2019-es szezon a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű összes csapata számára. Cikksorozatunkban értékeljük az országos bajnokságokban szerepelt együtteseink teljesítményét. Ezúttal az U14-es csapat edzőjével, Csiki Csabával beszélgettünk.

– Felemásra sikerült a szezonunk a 14 év alattiaknál – kezdte a visszatekintést a korábbi román válogatott Csiki Csaba. – Mivel az U16-osoknál kevesen voltunk, a négy legjobb 14 év alatti játékosunkat felneveztük az idősebbek közé, ráadásul a kapusposzton is akadtak gondjaink. Így is negyedikek lettünk a B csoportban.

Két éve ebben a korosztályban szerzett B csoportos bajnoki címet az egyesület, a kérdés így adja magát: mi változott ahhoz képest?

– Az, hogy a négy legügyesebb gyerek feljátszott, nagyon éreztette a hatását. Húzóemberekről lett volna szó, akik gólokat lőve vitték volna a korosztályt a hátukon. Persze ez nekik a fejlődés szempontjából hasznos volt: Sári Krisztián, Peceric Petar, Kostic Luka és Kis Matej is szemmel láthatóan ügyesebb lett, többet tudnak a hokiról, mint egy éve.

Csiki hozzátette, az edzéslátogatottság rendben volt a szezonban: mivel az U14 és az U16 együtt készült, általában harminc fő körül alakult a létszám. Az ideális az lenne, ha minden évfolyamban húsz mezőnyjátékos és két kapus tudna dolgozni a tréningeken, de ehhez még kell egy kis idő.

– A létszámunk emelkedik az utánpótlásban, ez látszik, de még el kell telnie két-három évnek, hogy a kicsik odaérjenek az U16-os kerethez. A jó példa mindenesetre adott mindenki számára, elég csak megnézni, hogy ebben a szezonban hány saját nevelésű játékosunk mutatkozhatott be az OB II-es felnőttcsapatban – tette hozzá Csiki Csaba.

A korosztálynál a következő évadban váltás lesz: az U12-esektől érkező Balázs Csongor lesz a vezetőedző, míg Csiki az U16-osok élén folytatja a munkát.

Szezonértékelő sorozatunk:

Fotók: Hemmertné Németh Annamária