Hírek
Felnőtt

Hatalmasat küzdött tartalékos csapatunk az Andersen Liga bronzmeccsén: 0–2-ről 4–2-re fordítottunk, a hosszabbításban azonban vereséget szenvedtünk (4–5) az FTC-Telekom ellen. A negyedik helyen fejeztük be az eddigi leghosszabb szezonunkat.

Ha nem akarsz lemaradni a szegedi hoki és a Goodwill Pharma Szeged híreiről, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Goodwill Pharma Szeged–FTC-Telekom 4–5 (2–2, 2–1, 0–1, 0–1) – hosszabbítás után
Andersen Liga, rájátszás, bronzmérkőzés. Szeged, 450 néző. Vezette: Varjú, Dorner, Lőrincz, Pallós P.
Goodwill Pharma Szeged: Garbacz Máté (89%, 41 védés) – Ritecz Richárd 1, Horváth Tamás, Varga Balázs (1), Balogh Bence (2), Kaposi József 1 (1) – Lengyel Levente, Farkas Botond, Ilia Kambulov 1, Morvay Bálint, Jakab Zoltán – Székely Sándor, Kiss Benedek (1), Fehérvári Balázs, Surányi Kristóf 1 – Kozák Róbert (kapus). Megbízott edző: Hegyi Ádám.

A szezon utolsó, sorrendben 25. mérkőzése volt az FTC-Telekom elleni találkozónk, amelyen az Andersen Liga bronzérméért küzdöttek a csapatok. Együttesünk tartalékosan lépett jégre a szezon végén: a vezetőedző, Pék György külföldi útja miatt nem lehetett jelen, míg orosz légiósaink – Ilia Kambulovot leszámítva – lejáró vízumuk miatt utaztak haza. A meccsen így megbízott edzőként Hegyi Ádám irányított, a keretbe pedig bekerült Lengyel Levente és Varga Balázs is.

Jól kezdtek a vendégek, már a 28. másodpercben vezetést szerzetek, majd a 7. percben megduplázták az előnyt. A szegedi gárda nem tört meg, a szezoncsúcsot beállító 450 szurkoló előtt lejátszott találkozón a lelkes közönségünk támogatása mellett előbb Kambulov szépített, majd Ritecz ki is egyenlített (2–2).

Garbacz Máté remekelt a kapuban, a második harmadban pedig Surányi Kristóf találata már azt jelentette, hogy nálunk van az előny. Sőt nem volt vége: Kaposi József is szerzett egy szemfüles gólt, 4–2-nél tombolt a lelátó. Sajnos csak huszonkét másodpercig tarott az öröm, jött a Fradi szépítő gólja, így minimális előnnyel zártuk a játékrészt (4–3).

Az utolsó harmadban látszott, hogy a plusz egy sorral játszó vendégek frissebbek, gyorsabbak, a Szeged viszont hősiesen védekezett. Három perc volt hátra, amikor Balogh Bencét kiállították, emberhátrányban pedig nem tudtunk kivédekezni egy akciót, így egyenlítettek a vendégek (4–4). Jöhetett a hosszabbítás.

Az első hatalmas helyzet a miénk volt, de kicsivel mellé ment, a túloldalon viszont Rácz Dávid megszerezte a bronzérmet érő Fradi-gólt. Csapatunk negyedik helyen zárt az Andersen Ligában, ami remek eredmény a tizenegy csapatos mezőnyben, főleg annak fényében, hogy az idény közben rengeteg gonddal küzdöttünk. Csak hát egy ilyen bronzmeccs után azért egy kicsit keserű a szánk íze...

Hegyi Ádám: – A meccs végén tíz percig sokkhatás alatt volt a csapat, rossz érzés így elbukni egy bronzmeccset. Ha azzal a létszámmal tudtunk volna felállni, ami a szezon jobb részeiben jellemzett minket, érzésem szerint megszereztük volna a harmadik helyet. A Fradinak hosszabb volt a cserepadja, többet edzenek, míg mi rutinból hokiztunk. Büszke vagyok a srácokra, nagyot küzdöttek!