Hírek
Felnőtt

Remek játékkal, nézőcsúcsot hozó mérkőzésen győztük le az FTC-Telekom csapatát az Andersen Liga rangadóján. A találkozón Daniil Liutov három gólt szerzett.

Ha nem akarsz lemaradni a szegedi hoki és a Goodwill Pharma Szeged híreiről, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Goodwill Pharma Szeged–FTC-Telekom 9–5 (4–1, 2–2, 3–2)
Andersen Liga, 17. forduló. Szeged, 450 néző. Vezette: Belák, Dósa, Varjú-Bartal, Gáspár.
Goodwill Pharma Szeged: Garbacz Máté (90%, 43 védés) – Ritecz Richárd (1), Horváth Tamás 1, Morvay Bálint, Balogh Bence 1, Anton Danilov 1 (2) – Garbacz Ádám, Surányi Kristóf, Ilia Kambulov (1), Daniil Liutov 3 (1), Artem Biakin (3) – Jécsai Dávid 1, Szalmás Bence 1 (1), Kaposi József 1 (2), Jakab Zoltán – Kozák Róbert (kapus). Vezetőedző: Pék György.

A kezdés előtt mindenki tudta, milyen fontos ez a bajnoki, hiszen mindkét gárda 27 ponttal állt az Andersen Liga tabelláján. Ennek tudatában már az elején a maximumon pörgött a csapat, amelyhez a szezoncsúcsot jelentő 450 néző buzdítása is kellett. Jécsai Dávid találatával szereztünk vezetést, majd ezt végig megőriztük a találkozó során. Az első harmadban jobban, gyorsabban és pontosabban is játszottunk, mint a Fradi, ennek volt köszönhető, hogy Szalmás Bence, Daniil Liutov, illetve a csapatkapitányunk, Balogh Bence is betalált (4–1). 

Hiába a háromgólos előny, mindenki érezte, hogy ez nem egy lefutott meccs, a második harmad elején szerzett Fradi-gól is ezt erősítette meg. Felváltva estek a gólok, Anton Danilov, majd a vendégek újabb találata után Kaposi József volt eredményes, így megmaradt a különbség (6–3).

A harmadik játékrész elején 8–3-ra elhúztunk, de amikor már meg lehetett volna nyugodni, egy szép és egy szerencsés góllal 8–5-re jöttek fel a vendégek, akik tényleg mindent megtettek a sikerért. A meccs végül csak akkor dőlt el teljesen, amikor Horváth Tamás egy távoli lövéssel kihasznált egy emberelőnyt, beállítva a 9–5-ös végeredményt.

A Goodwill Pharma Szeged még három meccset játszik az alapszakaszban: a Dél-Budai Hockey Club vendégeként, elhalasztott meccsen jövő szerdán lépünk jégre, a MAC Ikonok otthonában február 24-én játszunk, az Óbudai Hockey Academy ellen pedig hazai jégen zárjuk a bajnokság ezen szakaszát március 2-án.

Pék György: – Ez volt az idény legjobb meccse, még a győrinél is jobb egy fokkal. Talán először sikerült olyan kerettel felállnunk, amelyben minden meghatározó játékosunk helyet kaphatott, mindenki el tudott jönni. Az orosz légiósaink a héten plusz edzést is vállaltak, egyre jobb kondiban vannak, ez látszott a játékukon. De nem csak ők érdemelnek dicséretet, elég megnézni a jegyzőkönyvet, hány magyar hokisunk szerzett pontot.