Hírek
Felnőtt

Nehéz szavakkal visszaadni, milyen hangulatú, mennyire végletekig kiélezett meccset játszottunk a MAC Ikonok ellen a negyeddöntő második összecsapásán. Röviden: vér, verejték, könnyek, katartikus gól és elődöntőbe jutás az Andersen Ligában!

Ha nem akarsz lemaradni a szegedi hoki és a Goodwill Pharma Szeged híreiről, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Goodwill Pharma Szeged–MAC Ikonok 6–5 (0–2, 2–2, 4–1)
Andersen Liga, rájátszás, negyeddöntő, 2. mérkőzés. Szeged, 400 néző. Vezette: Varjú, Belák, Pályi-Kiss, Varjú-Bartal.
Goodwill Pharma Szeged: Garbacz Máté (89%, 39 védés) – Farkas Botond (1), Surányi Kristóf, Ilia Kambulov (3), Anton Danilov (2), Artem Biakin 4 – Ritecz Richárd, Horváth Tamás, Kaposi József 1 (1), Balogh Bence (2), Morvay Bálint 1 – Kovács Viktor László (1), Szilágyi Soma Gergő, Csanády Zsombor – Kozák Róbert (kapus). Vezetőedző: Pék György.
Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2:0.

Kezdjük a tényekkel: felejthetetlen meccsen, kétszer is kétgólos hátrányból felállva 6–5-re legyőztük a MAC Ikonok csapatát az Andersen Liga negyeddöntőjének második mérkőzésén, így 2:0-s összesítéssel bejutottunk az elődöntőbe. Itt az alapszakaszt megnyerő UNI Győr ETO HC lesz majd az ellenfelünk.

Ha tényszerűen jellemezzük a meccset, elmondhatjuk, borzasztóan kezdtünk. Nehezítette a helyzetünket, hogy Daniil Liutov eltiltás miatt nem játszhatott – több szakember véleményét kikérve elmondhatjuk, olyan esetért kapta a büntetését a párharc első találkozója után, amiből minden meccsen van legalább öt... Hiányában ellenfelünk a tizedik percre kétgólos előnyt szerzett, nekünk viszont nem sikerült betalálni, de nagyon helyzetbe kerülni sem. A második harmadban egy perc leforgása alatt kiegyenlítettünk Biakin és Morvay góljaival, de aztán kaptunk két gyors gólt, így ismét nehéz helyzetbe kerültünk.

  • Vér: ami a gólpasszait illeti, Ilia Kambulov ismét elemében volt, háromszor is remek helyzetbe hozta társait. Légiósunk ráadásul ezt úgy hozta össze, hogy egyszer keményen a palánkra lökték, amely után vérző fejjel korcsolyázott le. Ápolást kért, majd amint lehetett, ment is vissza a jégre!

Aztán jött a harmadik harmad! Biakin a semmiből lőtt egy úgynevezett Michigan-gólt – ez az, amikor a csatár a bot tollát szinte tálcaként használva juttatja a kapuba a korongot. Ez fordulópontot jelentett, a közönség is belelendült, a csapat is egyre lelkesebb lett, mintha nem is fáradtak volna a percek múlásával. Kaposi kiegyenlített, ám nem sokáig örülhettünk, 4–5-nél is az ellenfél vezetett. Innen indult az utolsó tíz perc. Biakin és társai elképesztő tempót diktáltak, látszott, hogy az ellenfél elfáradt, sorra jöttek a szegedi helyzetek. Épp légiósunk koronázta meg a mérkőzést: előbb egyelnített, majd a győztes gólt is megszerezte (6–5). De hogyan! Az utolsó buli a szegedi kapu előtt volt, ziccere is lett a vendégeknek, ám a lövésük helyett mi szereztünk korongott, amivel Biakin végigszáguldott, majd az első lövés kipattanóját a hálóba emelte. Az órán egyetlen tizedmásodperc sem maradt.

  • Verejték: játékosaink mindent kiadtak magukból, elképesztő erőtartalékokat mozgósítottak az utolsó percekben. Mindenki érezte, ezen a meccsen megvan az esély, egy esetleges harmadik összecsapáson pedig már a MAC lett volna lélektani előnyben. 

A zsűri és a játékvezetők kicsit még egyeztettek, de végül mindenki úgy látta, időn belül esett a gól, így kezdődhetett az ünneplés. A Goodwill Pharma Szeged az Andersen Liga második szezonjában bejutott az elődöntőbe, méghozzá pályahátrányból, hatalmas sikert elérve, a címvédőt búcsúztatva. Reméljük, ezzel még nincs vége: a folytatásban a győriek ellen lehet hasonló bravúrt elérni!

  • Könnyek: természetesen tudjuk, hogy ez még „csak” az elődöntőbe jutást jelenti. De ez a szegedi csapatnak olyan siker, amire évek óta várt, és amire a szezon során, a nehézségek közepedte kevés esély mutatkozott. Nem véletlen, hogy amikor Garbacz Máté kapust erről kérdeztük a meccs után, a szavak helyett először a könnyek érkeztek meg...

Pék György: – A párharc előtt azt mondtam, negyven százalék az esélyünk a sikerre, hatalmas dolog, hogy így is elértük a továbbjutást. Ilyen a hoki: a fantasztikus küzdeni tudásunk és a szívünk jelentette a különbséget, meg persze szerencsénk is volt. Egy ideje benne vagyok a jégkorongban, ilyen végjátékot nagyon ritkán látni!