Hírek
Felnőtt

Megtartották az algyői fedett jégpályához tartozó új öltözőkomplexum avatóünnepségét. A beruházás második üteme 209 millió forintból készült el az algyői önkormányzat és a Tisza Volán SC közös munkájának eredményeként. Az öltözők kényelmét a szegedi gyerekek is élvezhetik majd.

Ha nem akarsz lemaradni a szegedi hoki és a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű híreiről, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Elkészült az algyői jégpálya-beruházás második üteme. Az első a fedett jégpálya felépítését és üzembe helyezését foglalta magában, ám akkor még csak konténeröltözőkben lehetett korcsolyát húzni a sportoláshoz. A második ütemben a Tisza Volán SC jégkorong-szakosztálya, illetve az algyői önkormányzat együttműködésében 209 millió forintból épület fel egy 400 négyzetméteres öltözőkomplexum, ahol a négy öltöző mellett egy közösségi helyiség is helyet kapott.

Az avatón Molnár Áron polgármester elmondta, 100 százalékig taós finanszírozásból épült fel az öltöző, és külön öröm számára, hogy a közbeszerzést a Gyeviép Nonprofit Kft. nyerte el, így algyői kezek munkájának eredménye lett az épület. A jégpálya eddig is népszerű volt, ám az öltözőknek köszönhetően sokkal nagyobb kapacitással üzemelhet a jövőben. A Goodwill Pharma Szegedi Vízmű jégkorongcsapatai mellett élénk érdeklődés van más szegedi, vásárhelyi és makói egyesületektől, illetve intézményektől a bérléssel kapcsolatban. A polgármester hozzátette, a tervek szerint lesz harmadik és negyedik ütem is, előbbi a parkoló kialakítását, utóbbi a terület körbekerítését szolgálja majd.

A Magyar Jégkorong Szövetséget Kovács Zoltán szakmai alelnök képviselte. Elmondta: 1998-ban került a szövetség alkalmazásába, akkor mindössze három fedett jégpálya volt az országban, napjainkban viszont ez a szám már átlépte a huszonötöt. A létesítmény kapcsán kiemelte, mennyire fontos, hogy ezzel extra jégidő keletkezik, hiszen a szegedi jégpályán olykor ki lehet tenni a „megtelt” táblát, az algyői létesítmény viszont oldhatja a sportágak közötti feszültséget. Ami az algyői hokit illeti, Kovács kiemelte: a korioktatásnak köszönhetően már harminc igazolt játékosa van a szegedi egyesületnek Algyőről, majd hozzátette, reméli, egyszer saját egyesülete is lesz a településnek. Már névötlettel is előállt: a szövetségnél várják az Algyői Sasok megalakulását.

Szöveg: Gyúrós István
Fotó: Annófotó – Képek színesben