Hírek
Felnőtt

A szezon legszebb sikerét aratta a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű OB II-es jégkorongcsapata, amely hazai jégen, hosszabbítás után 3–2-re verte a bajnoki címvédő és jelenlegi listavezető KMH SE együttesét.

Ha nem akarsz lemaradni a szegedi hoki és a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű híreiről, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Goodwill Pharma Szegedi Vízmű–KMH SE 3–2 (1–1, 0–1, 1–0, 1–0) – hosszabbítás után
OB II, 11. forduló. Szeged, 250 néző. Vezette: Balla, Kocsány, Sebők K.
Goodwill Pharma Szegedi Vízmű: Garbacz Máté (96%, 46 védés) – Kiss Benedek 1, Szabó Zsolt (1), Csanády Zsombor, Pápa Barnabás 1, Zsigmond Ábel – Annus Döme, Kukucska Balázs, Frajka Botond, Gulácsi Ábris, Vojnits Bence 1 – Kurucsai Martin, Szalai Gergő, Barcsik Gergely, Ferró Norbert, Szukics István – Szabó Dávid – Szalai Ákos (kapus). Játékos-edző: Kukucska Balázs.

Amikor az OB II-es bajnokságot évek óta uraló, címvédő és jelenleg is listavezető KMH SE érkezik vendégségbe egy jégkorongcsapathoz, nyugodtan mondhatjuk, hogy a hazai gárdát nem nyomja az esélyesség terhe. Ez még akkor is igaz volt a Goodwill Pharma Szegedi Vízműre, ha láthattuk, hogy a budapesti ellenfél nem a legbővebb kerettel érkezett, azonban legjobbjai azért ott voltak a jégen.

A vezetést az utánpótlás-válogatott Roczanov Zsolt szerezte meg a vendégeknek (0–1), de még az első harmad végén válaszoltak a szegediek: Pápa Barnabás emberelőnyben, Szabó Zsolt passzából lőtt hatalmas erővel a KMH kapujába (1–1). A második játékrészben ismét Roczanov villant, egy lecsorgó korongot tuszkolt be a remeklő Garbacz Máté alatt, így az utolsó 20 percnek 1–2-es állással vághattak neki a csapatok.

Sokáig úgy tűnt, hogy a Worm Angels elleni találkozóhoz hasonlóan ezúttal is egygólos vereséget szenved erősebb riválisától a szegedi gárda, ám ahogy fogytak a percek, úgy fáradtak el a vendégek. Ezt előbb Kiss Benedek használta ki, kiharcolva a hosszabbítást (2–2), majd ott 2 perc 44 másodperc elteltével a csapatkapitány, Vojnits Bence szerezte meg a nagyszerű győzelmet érő találatot (3–2). 

A folytatásban sűrű a szegediek programja: kedden a MAC Ikonok otthonában pótolják az egy hete betegség miatt elmaradt bajnokit, vasárnap pedig a PHC csapatát látják vendégül a szegedi műjégpályán.

Kukucska Balázs: – Elsősorban szeretném megköszönni a szurkolást: óriási segítséget nyújtott a közönségünk, szívvel-lélekkel drukkoltak a csapatnak, ez óriási segítséget jelentett, különösen a hosszabbításban. Folyamatosan javuló játékunk van a szezon során, és az is fontos, hogy három teljes sorral tudunk szerepelni, így a meccsek végére is marad erőnk. Kulcspillanatokban szereztünk gólt, mindenkinek jár a gratuláció, hiszen az OB II-t uraló KMH-t sikerült megverni. A vasárnapi újabb hazai meccsen is várjuk szurkolóinkat a lelátóra!