Hírek
Kölyök (U-14)
Serdülő (U-16)
Felnőtt

A Tisza Volán SC jégkorongszakosztályánál, illetve a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű korosztályos csapatainál eltöltött tíz év után távozik Szegedről Balázs Csongor kapus- és utánpótlásedző. Az alábbiakban Csongi „Egy nagyon nehéz döntés” című búcsúlevelét olvashatjátok. További sok sikert kívánunk neki az edzői pályafutásához! 

Ha nem akarsz lemaradni a szegedi hoki és a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű híreiről, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

„Sziasztok! 

2011. októberében, 21 évesen úgy költöztem  Szegedre, hogy itt Bosnyák Márkón kívül senkit nem ismertem. Márkó segítségével az akkori OB II-es csapat nagyon gyorsan befogadott. Több akkori csapattaggal, edzővel azóta is baráti kapcsolatot ápolok.

Az előző és jelenlegi szegedi jégkorongvezetésnek hálával tartozom. Látták bennem a lehetőséget a pályám elején, és idővel egyre nagyobb bizalmat kaptam. Végigjárhattam itt a szamárlétrát, és amikor úgy látták jónak, akkor egy fokkal mindig följebb toltak. Ennek köszönhetem azt, hogy mostanra eljutottam idáig.  

Köszönöm kollégáimnak az elmúlt éveket. Sokat tanultunk egymástól! Jó volt együtt megélni a sikereket és kudarcokat. Amikor szükségem volt néhány bíztató szóra, tőletek mindig megkaptam. Többé váltatok az évek során, mint csupán kollégák, az élet bármely területén számíthatok rátok! 

Nem volt velem mindig egyszerű az élet sem a szülőknek, sem a gyerekeknek. Kellett idő, amíg összecsiszolódtunk az aktuális csapatom játékosaival és szüleivel, de ezekből a kis vitákból, konfliktusokból is folyamatosan tanultam, amit köszönök nektek! Mindezek mellett a szegedi kis jégkorongosok nagyon sok örömet okoztak nekem az évek során. Mindig büszkeséggel töltött el egy nagy csata megnyerése veletek közösen. Jó volt látni, hogy a közös munka gyümölcseként hogyan érett csapattá a néhány éve még botorkáló kisgyerekekből. 

Most, tíz Szegeden eltöltött év után meg kellett hoznom életem talán legnehezebb döntését. Az elmúlt néhány hétben két akadémia keresett meg azzal, hogy náluk dolgozzak tovább. Szakmai fejlődésem és a jövőbeni lehetőségek reményében hoztam meg a döntésemet. A Miskolc ajánlatát elfogadtam, július 19-én kezdek náluk. 

Nagyon sokat köszönhetek Szegednek, itt válhattam igazán felnőtté, itt ismertem meg  a kislányom édesanyját, aki nap, mint nap támogat engem. Nagyon sok segítőkész, kedves emberrel hozott össze a sors itt, ha bármi problémába ütköztem, valahogy mindig volt valaki, aki segített megoldani. A hegyek között meghúzódó Csíkszereda után itt, az alföldi Szegeden érezhettem újra azt, hogy otthon vagyok.

Úgy költözöm el családommal Miskolcra, hogy magammal vihetek nagyon sok szép emléket, tapasztalatot, és gazdagabb vagyok nagyon sok baráttal, és egy második otthonnal, amit Szeged adott nekem! További sok sikert szeretnék kívánni a szegedi jégkorong egyesületének, játékosainak, edzőinek és vezetőinek. Remélem, ez a búcsú nem végleges, és majd egyszer a megszerzett tudásomat újra itthon, Szegeden kamatoztathatom. 

A jövőben is, ha valakinek segíthetek valamiben, nyugodtan keressen, akár telefonon, akár e-mailben. Köszönök mindent Nektek!

Csongi