Hírek
Felnőtt

A sport és a tanulás igenis megférnek egymás mellett, ám ehhez a továbbtanulásnál jól kell választani. Szegeden minden adott egy jégkorongozó számára: a Szegedi Tudományegyetem hazánk egyik legjobb oktatási intézménye, míg a Goodwill Pharma Szegednél a játékot is folytatni lehet az Andersen Ligában.

Ha nem akarsz lemaradni a szegedi hoki és a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű híreiről, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

– A Goodwill Pharma Szegednél szeretnénk, ha minél több egyetemre készülő hokis kerülne hozzánk. Hazánk egyik legjobb oktatási intézményével remek a kapcsolatunk, a klubnál pedig egyre magasabb színvonalú csapatot és körülményeket tudunk biztosítani a továbbtanulás miatt a városba költöző jégkorongozók számára. Turbucz Martin esete is megmutatta, hogy az Andersen Ligából igenis vezet út az Erste Ligába, így azoknak sem kell lemondaniuk a profi karrierről, akik egyetemi tanulmányaik alatt a másodosztályban, szegedi mezben játszanak néhány évet – mondta Pápai Miklós, a Goodwill Pharma Szeged szakosztály-igazgatója.

Az utóbbi években komoly gondot jelentett, hogy egy utánpótlásból kiöregedő jégkorongozónak választania kellett hazánkban: vagy a sport, vagy a tanulás. A korábbi másodosztályú bajnokság színvonala nem volt elegendő a szinten tartáshoz, így aki csak ott tudott csapatot találni egyetemi városában, az minden bizonnyal lemondhatott a profi karrierről. Most viszont teljesen életszerű az a forgatókönyv, hogy valaki tanuljon a Szegedi Tudományegyetemen, majd a diploma megszerzése után beverekedje magát egy élvonalbeli csapat keretébe. Az egyetem 12 kara pedig több mint 380 szakon kínál lehetőséget a továbbtanulásra nappali, levelező és távoktatás tagozaton.

– Fiatal csapatunk, jó közösségünk van, a folyamatosan zajló beruházásoknak köszönhetően pedig hamarosan újra kiváló körülmények között lehet majd játszani a szegedi műjégpályán. A vezetőségünk hosszú távra tervez, eltökélt a szegedi hoki mellett, így aki hozzánk kerül, azt nem csak a pályán, hanem a tanulmányai során is támogatjuk. Mivel az egyetem is eltökélt abban, hogy segítse az ott tanuló sportolókat, minden körülmény adott a városban – tette hozzá Pápai Miklós.

Ha érdekelnek a részletek, épp szombaton rendezik az SZTE Nyílt Nap és Szülői Értekezletet, amely során a Szegedi Tudományegyetem hazánk egyik meghatározó intézményeként szeretné segíteni a továbbtanulási döntés előtt álló diákokat és tanáraikat a fontos információk begyűjtésében.