Hírek
Szupermini (U-8)
Mini (U-10)
Előkészítő (U-12)
Kölyök (U-14)
Serdülő (U-16)
Ifjúsági (U-18)
Felnőtt

A Goodwill Pharma Szegedi Vízmű jégkorong-szakosztálya megállapodást kötött a DVTK Jegesmedvék Jégkorong Sportakadémiával a Goodwill Pharma Kft. székhelyén, amelynek értelmében a jövőben szoros szakmai együttműködés mentén dolgoznak együtt a felek. A megállapodás reményeink szerint már rövidtávon kiemelkedő eredményekkel jár majd a szegedi jégkorong fejlődésében.

Ha nem akarsz lemaradni a szegedi hoki és a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű híreiről, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

2021 nyarán indult el a magyar jégkorongban az akadémiai rendszer, amelynek egyik zászlóshajója a DVTK Jegesmedvék Jégkorong Sportakadémia. Ehhez a rendszerhez szeretne minél szorosabban kapcsolódni a szegedi jégkorong-szakosztály, hiszen a további fejlődésnek ez biztosítja a stabil szakmai alapokat. Éppen ezért a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű felvette a kapcsolatot a miskolciakkal, akik nyitottak voltak az együttműködésre.

A tervek szerint a két egyesület között kétirányú játékosmozgás alakulhat ki: a szegedi utánpótlás legügyesebb tagjai bekerülhetnek az akadémiai rendszerbe a DVTK-nál, míg a miskolciak esetében azok a sportolók, akik nem férnek be az ismét a nívós szlovák ligába vágyó együttes keretébe, Szegeden szerezhetnek tapasztalatot, a tervek szerint néhány éven belül egy Erste Ligában szereplő szegedi csapat mezében.

Az együttműködésnek további fontos elemei a közös és kölcsönös edzőtáboroztatás, az edzőfejlesztés, az egyéni képzés, a jégkorongos események párhuzamos és közös szervezése – tehát egy átfogó szakmai együttműködés kialakítása.

– Az utánpótlás-nevelés célja, hogy minél több gyereket hozzon be az adott sportágba, megfelelő tehetséggondozással nevelje, aki pedig elég tehetséges, az bekerüljön az akadémiai rendszerbe. Magyarországon négy akadémia van, a DVTK Jegesmedvék Jégkorong Sportakadémia ars poeticája a leginkább megegyező a miénkkel. Szakmailag rendkívül jó, felkészült csapatról beszélünk. Már az első megkeresés során nyitottak voltak az ötletre, így nem is kellett tovább keresnem – mondta el Pápai Miklós, a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű szakosztály-igazgatója.

– Az a jó, ha a sikeres cégek a jégkorongosok mellett vannak, mert akkor mi is sikeresek leszünk. A DVTK-nak jelenleg a jégkorong a legeredményesebb sportja. Remélhetőleg a mi tapasztalatainkból a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű jégkorongcsapata tud profitálni, nekünk pedig azért jó, mert a Szeged környéki fiatalokat tudjuk segíteni. Az akadémiai ciklus elején vagyunk, így bőven van időnk ezt kidolgozni – hallhattuk Egri Istvánt, a DVTK Jegesmedvék elnökét. 

– Nagy öröm, hogy egy olyan tradicionális műhellyel kötünk szerződést, amelyet Pápai Miklós és Jójárt Ferenc képvisel. Azt szeretnénk, ha a kiváló játékos és az értékes ember egy égiszen belül tudna fejlődni. A lehető legtöbb és legszínesebb módon fejlesszük a gyerekeket, a hokin keresztül egy teljeskörű rendszerben, ami arra hivatott, hogy a játékosban lévő potenciált kihasználja és stimulálja. Figyelemmel kell lennünk az egyéni tehetségi faktorra, minden fiatal esetében meg kell találnunk, hogy hogyan tudnak leginkább kiteljesedni. Miklós és a Goodwill Pharma nagyon közel áll hozzánk gondolkodásmódban is, így remélem meg tudjuk valósítani céljainkat. Cserébe az általunk szerzett tapasztalattal, képzéssel mi is tudjuk segíteni a szegedi csapatot – mondta Mayer Péter, a DVTK Jegesmedvék Jégkorong Sportakadémia szakmai igazgatója.

– Fantasztikus élmény, hogy a Goodwill Pharma logójával ellátott mezben láthatjuk a fiatalokat. Talán a legnagyobb öröm, hogy a gyerekek egy professzionális környezetben mozoghatnak, akár egy egész életpályát be tudnak így járni. Számomra a legnagyobb elégtétel, hogy az ország bármely pontján ismerik a Goodwill Pharma által támogatott jégkorongcsapatot – nyilatkozta Jójárt Ferenc, a Goodwill Pharma Kft. cégalapító tulajdonosa.

A Goodwill Pharma Kft.-ről

Az egészséges élet egyik legnagyobb kulcsa a sport, így rendkívül fontosnak tartják a fiatalabb generációk egészségnevelését, valamint az olyan közösségek támogatását, ahol a fiatalok megtanulnak csapatként együttműködni, miközben egymást és másokat is inspirálva egészségtudatos felnőttekké cseperedhetnek. A jégkorong több mint 30 éves múltra vezethető vissza Szegeden. 2016- ban a Goodwill Pharma felkarolta a szegedi jégkorong egyesületet, így 400 gyermek rendszeres, ingyenes korcsolya oktatása valósulhatott meg. Szent-Györgyi Albert a C-vitamin felfedezésével nagy segítséget nyújtott az emberiségnek. A Goodwill Pharma a Professzor tudományos látásmódját, filozófiáját, elkötelezettségét követi, ezzel együtt a legjobbra való törekvést is. A vállalat rendszeresen támogatja a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű csapatait vitaminokkal, így immunrendszerük erősítésének céljából a szakosztály tagjai is Cedezin Forte + Szelén étrend-kiegészítő tablettát szednek. Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

Az akadémiai rendszerről

Magyarország kormánya 2019 decemberében hozott határozatot egy olyan sportakadémiai rendszer létrehozásáról, amely elősegíti a minőségi utánpótlás-nevelést megalapozó tehetséggondozást, a sportszakmai felkészítést és a versenyeztetést. A kormány egy évvel később a rendelet módosításával megteremtette a lehetőséget a jégkorongban is arra, hogy legfeljebb nyolc államilag elismert sportakadémiát jelöljenek ki. A sportakadémiákért felelős miniszteri biztos irányítása mellett lezajlott a kiválasztás folyamata. A Magyar Jégkorong Szövetség közreműködőként a sportági viszonyokat, a helyi működési értékeket, illetve a régiós egyensúlyt figyelembe véve tíz sportszervezetet javasolt az államilag elismert sportakadémiai cím akkreditációjára. A pályázati anyagok értékelését, a részletes auditálást, illetve a hatástanulmányok elkészítését követően az a döntés született a program irányítói részéről, hogy négy utánpótlásműhely nyerheti el az állami sportakadémiai címet. Ezek a kormányzati tájékoztatás szerint a következők:

•    Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia
•    Budapest Jégkorong Akadémia
•    DVTK Jegesmedvék Jégkorong Sportakadémia
•    UTE Jégkorong Akadémia

Emellett kiemelt régiós alközpontok létrehozására is sor került. A Győri ETO Hockey Club Sportegyesület alközponti rendszerben segíti a jégkorong-utánpótlás nyugati, a DEAC Jégkorong Akadémia pedig a keleti régióját.

A DVTK Jegesmedvék Jégkorong Sportakadémiáról

Magyarország kormánya kiterjesztette a sportakadémiai rendszert a jégkorongra is. A DVTK Jegesmedvék Jégkorong Sportakadémia első között szerezte meg az államilag elismert és támogatott státuszt.

– A miskolci jégkorong történetében egy fontos lépcsőfokhoz érkeztünk. Ez köszönhető mindenkinek, aki az elmúlt 43 évben szerepet vállalt a klub életében és részt vett a szisztematikus építkezésben. A mostani döntés értelmében lehetőségünk lesz, hogy komoly szakmai munkát végezzünk az elitképzés területén. Ehhez nálunk a tradíció, az infrastrukturális feltételek és a személyi állomány is rendelkezésre áll. Bízunk benne, hogy a következő négy évünk sikeres lesz, és sok játékost tudunk majd nevelni a felnőtt csapatnak és a magyar válogatottnak – mondta tavaly nyáron Egri István, a DVTK Jegesmedvék jégkorong-szakosztályának elnöke.

A létrejövő új akadémia teljes szervezeti átalakítást eredményezett a DVTK Jegesmedvéknél, amely érinti az egyesületi munkát. Az akadémia ügyvezetője Egri István, aki az akadémia mindennapi irányításával sportszakmai részen Mayer Pétert, míg az operatív ügyekkel Nagy Ádámot bízta meg.