Hírek
Felnőtt

A Goodwill Pharma Szegedi Vízmű jégkorongcsapata szombaton kezdi az OB II-es bajnokságot, az ellenfél a dunaújvárosi Worm Angels lesz.

Ha nem akarsz lemaradni a szegedi hoki és a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű híreiről, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Az OB II-es szezont három hete kezdtük volna, ám a MAC Ikonok elleni meccsünket januárra halasztották, így csak most szombaton, a Worm Angels ellen rajtolhatunk. A dunaújvárosi együttes csak a nevében újonc, korábban a Dunaújvárosi Acélbikák második csapataként szerepeltek már a bajnokságban.

Ellenfelünk játékban van: a szezont a címvédő KMH elleni 6–3-as vereséggel kezdték, majd a második meccsükön 15–4-re győztek a Hevület vendégeként. Bár ez a statisztikai mutató egyelőre nem mutat teljes képet, érdemes megjegyezni, hogy az újvárosiak közül Borbás Gergely hat találatával vezeti a góllövőlistát, Kiss Ákos pedig öt góllal követi őt a sorban. Mindketten nyolc ponttal állnak a kanadai táblázaton, csakúgy, mint csapattársuk, a két meccsen egy találattal és hét gólpasszal rajtoló Borsos Attila. Az ellenfélnél három exszegedi hokis, Láng Csaba, Egyed Máté és Wehli Márk szerepel. 

A Goodwill Pharma Szegedi Vízmű csaknem teljes kerettel várhatja az összecsapást, mindössze Rózsahegyi Ádámra és Hajdu Botondra nem számíthat betegség miatt György Róbert játékos-edző.

– Az U18-as és U20-as korosztálynak már én voltam az edzője, ezt követően merült fel, hogy a felnőttekkel is kezdjek el foglalkozni. Eleve közösen edz az OB II-es csapat a fiatalokkal, így jól össze lehet hangolni a munkát – mondta a 24 éves György Róbert, aki az utánpótlásban szerepet kapó Prakab Gábort váltotta a vezetőedzői poszton.

– Ez az első felnőttcsapatom edzőként. Ilyen fiatalon különleges a helyzetem, de próbálom mindenkivel megtalálni a közös hangot. Jó úton haladunk ebben, a csapat elfogadott, az edzéseken elvégzett munkával meg voltam elégedve, a fizikai felkészültségünkkel sincs gond, így bizakodva várom a szezont – tette hozzá.

A találkozó szombaton 19 órakor kezdődik a szegedi műjégpályán, a kapunyitás 18 órakor lesz. A belépő 800 forint, 14 év alatt ingyenes. Kérünk minden szurkolót, hogy érkezzen időben, ezzel segítve a járványügyi előírások betartását. A belépés csakis a főbejáraton át, hőmérsékletmérés után lehetséges. A mérkőzés ideje alatt a szájat és orrot eltakaró maszk használata kötelező. A találkozó ideje alatt egymástól 2 méter távolságot kell betartania a nézőknek.

Szöveg: Gyúrós István
Fotó: Szálas Zoltán