Hírek
Szupermini (U-8)

Véget ért a 2022–2023-as jeges szezon érdemi része, befejeződtek a bajnokságok is. Sorozatunkban a Goodwill Pharma Szeged korosztályos csapatainak évét tekintjük át az utánpótlásedzők segítségével. Ezúttal Kurucsai Martin, az U8-asok trénere értékelt.

Ha nem akarsz lemaradni a szegedi hoki és a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű híreiről, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

– Augusztusban kezdtük a munkát, akkor tizenöt gyermek járt az edzésekre, ez a szám március végéig huszonötre emelkedett. Természetesen jó lett volna, ha még több kisfiút és kislányt sikerül megnyernünk a jégkorongnak, de mivel idén Algyőn voltak az edzések, így sem lehetünk elégedetlenek. Hetente háromszor edzettünk, emellett havi egy vagy két alkalommal tornákon is részt vettünk, többnyire Budapesten és környékén – mondta Kurucsai Martin.

– Ami az elvégzett munkát illeti, a hoki megszerettetése mellett igyekeztem nekik minél jobban megtanítani az alapokat. Bár a foglalkozások nyolcvan százaléka játék, ezek mindig képességfejlesztő feladatok, azaz akkor is fejlődnek, tanulnak a gyerekek, amikor nem is gondolják. Minden edzés elején a korcsolyázási technikát csiszoljuk, a végén pedig mérkőzést játszunk, hogy minél hamarabb elkezdjék a meccsszituációk megismerését, a tapasztalatok gyűjtését. Ami engem illet, ez volt a harmadik szezonom a korosztállyal, és őszintén mondhatom, hatalmas élmény velük dolgozni. Nagyon hálásak, rengeteg szeretetet kapok tőlük, emellett annak is örülök, amikor látom rajtuk a fejlődés jeleit – tette hozzá a tréner.

Az U8-as korosztálynak júniusig száraz edzések következnek heti három alkalommal, ahol a koordináció és az egyensúly fejlesztése a feladat, majd a nyári szünet után remélhetőleg minél hamarabb jégen folytatódik a munka.