Hírek
Felnőtt

A Goodwill Pharma Szegedi Vízmű vasárnap a MAC Ikonok otthonában kezdi az egyik csapat második sikeréig tartó OB II-es bronzcsatát. A harmadik szezonunkban először léphetünk jégre ilyen rangos meccsen – a tavalyi évad végén a koronavírus-járvány húzta keresztül a számításainkat.

Ha nem akarsz lemaradni a szegedi hoki és a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű híreiről, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

A 2018–2019-es évadban tért vissza az OB II-es bajnokságba a szegedi jégkorongcsapat, ekkor indultunk először Goodwill Pharma Szegedi Vízmű néven a sorozatban. Akkor az alsóházi rájátszásban kaptunk helyet az alapszakasz végeztével, ahol hibátlan mérleggel szereztük meg az ötödik helyet.

A 2019–2020-as szezonban volt először lehetőségünk, hogy az éremért játsszunk, bejutottunk ugyanis a legjobb négy közé. A bronzcsatában az Egerszegi Titánok volt az ellenfelünk – azaz csak lett volna, mert a szezon legfontosabb meccsei előtt félbeszakadt a bajnokság a koronavírus-járvány miatt.

A 2020–2021-es idényben úgy néz ki, már semmi nem akadályozhatja meg az együttest, hogy jégre lépjen a bronzéremért. Az egyik csapat második sikeréig tartó párharcot a MAC Ikonok ellen vívhatjuk, az első meccs vasárnap 18.05-től lesz a budapesti Kisstadionban, a második egy héttel később Szegeden.

Az esélyesek nem mi vagyunk, ez az alapszakasz eredményei alapján látszik. Bár a szezon legjobb meccsét éppen a MAC Ikonok otthonában játszottuk, azon hosszabbítás után 6–5-re kikaptunk, majd a szegedi összecsapáson 8–3-ra nyertek a fővárosiak. Ha egy olyan mérkőzést tudunk játszani, mint volt a januári, alapszakaszbeli derbi, már mindenki elégedett lehet majd. Hogy ez az eredményt tekintve mire lesz elég, azt pedig meglátjuk!