Hírek
Felnőtt

Hiába készült a bronzmérkőzésre a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű OB II-es jégkorongcsapata, a koronavírus-járvány miatt idő előtt felfüggesztették a szezont, és azóta kiderült, hogy be sem fogják fejezni. Emiatt az elődöntős szerepléssel zártak a szegediek, akik így is túlszárnyalták a tavalyi eredményüket. Prakab Gábor vezetőedző értékelte az idényt.

Ha nem akarsz lemaradni a szegedi hoki és a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű híreiről, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Egyik pillanatról a másikra ért véget az OB II-es jégkorongbajnokság. A Goodwill Pharma Szegedi Vízmű csapata március első két hetében még az Egerszegi Titánok elleni bronzmérkőzésre készült, majd a koronavírus-járvány terjedése miatt a Magyar Jégkorong Szövetség bejelentette: minden korosztályban, minden ligában törli a további bajnoki küzdelmeket.

A szegedi csapatnál különösen sajnálták a döntést, hiszen a zalaegerszegiek elleni összecsapás pikáns párharcnak számít, egészen biztos, hogy közönségszórakoztató mérkőzéseket játszottak volna a felek. Így azonban nem osztották ki az érmeket, harmadik helyezettet és bajnokot sem avattak.

– Gyorsan jött a döntés, egyszer még edzettünk, kicsit később már a jégpályát is bezárták. Persze a döntést megértjük, első az emberek egészsége, de azért kár, hogy így ért véget a szezon – mondta Prakab Gábor, az OB II-es együttes vezetőedzője.

A Goodwill Pharma Szegedi Vízmű a tavalyi évad végén ötödikként zárt, így a rájátszásba, a legjobb négy közé kerüléssel javított ezen az eredményén, az éremszerzés viszont nem jöhetett össze. Ezzel együtt a szezon előtt a legtöbben aláírták volna ezt az eredményt.

– Az erőviszonyok alapján úgy tűnt, mi vagyunk leghátul, aztán a bajnokság során be tudtuk bizonyítani, hogy ez mégsem így van. A hazai jégen, a Hevület ellen aratott 7–5-ös sikerünk kiváló játékunknak volt köszönhető, és talán annak, hogy az ellenfél kicsit lebecsült minket, nem hitte, hogy kikaphat Szegeden. Tévedtek. A MAC Budapest ellen pedig az idegenbeli siker is összejött, az a 7–3-as meccs rogyasztotta meg végleg a tavalyi ezüstérmest, amely az utolsó bajnokijára ki sem állt. Ezekre a sikerekre jó emlékezni – mondta Prakab.

Ki kell emelni a szegedi szurkolókat, akik ebben a szezonban is a legmagasabb átlagnézőszámot produkálták az OB II-ben. A játékosok közül Varga Dávid volt a legeredményesebb, az alapszakaszban öt meccsen öt gólig és négy gólpasszig, azaz kilenc pontig jutott. Mögötte Hajdu Botond, Maslac Michael és Losonci Ádám következett a statisztikában, ők nyolc meccsen egyaránt nyolc pontot értek el.

– Annak külön örülök, hogy a fiatalok megint előrébb léptek – értékelt Prakab. – Csanády Zsombor gólerős volt, az alapszakaszban háromszor, az elődöntőben egyszer talált be, de Pallós Péter is eredményesen játszott. Az idősebb játékosaink szintén hozzátették a magukét a szezonhoz. Akik vidékről jártak hozzánk, és utaztak el az összes hazai, valamint idegenbeli meccsünkre, azoknak kiemelkedően hálás vagyok.

A következő szezonról egyelőre nincs hír, minden attól függ, meddig tartanak a különleges intézkedések hazánkban. A szegedi tréner bízik benne, hogy augusztusban újra jégen tudnak edzeni, és a bajnokságok is rendben elrajtolnak majd minden korosztályban.

Szöveg: Gyúrós István
FotóAnnófotó – Képek színesben