Hírek
Szupermini (U-8)

A 2019–2020-as jégkorongszezon a koronavírus-járvány miatt idő előtt ért véget, ennek ellenére a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű minden korosztálya tartalmas éven van túl. Szezonzáró sorozatunkban utoljára Annus Döme, az U8-as együttes trénere értékelt.

Ha nem akarsz lemaradni a szegedi hoki és a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű híreiről, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

– Huszonhét gyerekkel kezdtük, negyvenöttel fejeztük be az évet – mondta az U8-as korosztály értékelésekor Annus Döme edző. A kicsiknél ugyanúgy fontos a minőségi oktatás, az alapképességek fejlesztése, ezzel együtt azonban a létszámra, az utánpótlásbázis szélesítésére is ügyelni kell. A számokból látszik, ebből a szempontból is kiválóan sikerült a szezon.

– Eredményes volt a toborzómunkánk. Egy csapattal indultunk az U8-asoknál, ez hamar kettőre duzzadt, az évad második felében pedig már olykor hárommal álltunk ki. A járványhelyzet előtt tervezgettük a szegedi Goodwill Kupát, ott négy együttessel, két sárgával és két pirossal szerettem volna részt venni – fogalmazott az edzősködés mellett egyetemre is járó, gyógytornásznak tanuló Döme.

A szegedi módszer szerint a gyerekek az ingyenes korisuliban szerzik meg az alapokat, az ügyesebbek csatlakoznak a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű jégkorong-specifikus keltetőjéhez, aki pedig megtanul előre és hátra is stabilan korcsolyázni, fékezni, korongot vezetni, az igazolt játékos lehet.

– A korisuliban a kollégák dolgoznak eredményesen, a keltetőben és az U8-ban pedig én foglalkozom a gyerekekkel, amelyben sokat segít Szalai Ákos és Borsos Erik. Fontos, hogy megszerettessük velük a játékot, hogy ne féljenek a jégen, például attól, hogy kicsúszik a lábuk alól a talaj, mert ez elkerülhetetlen. De ha élvezik, amit csinálnak, nem ez jut majd eszükbe. Örülök, hogy ennyi új gyerek csatlakozott hozzánk ebben az évadban, a nyolc év alattiaknál ráadásul a lemorzsolódás is kicsi volt, mindössze ketten hagyták abba a játékot.

Az edzéseken két pályán és négy csoportban dolgoztak, ezeket a játékosok ügyességi szintje alapján alakították ki. Aki lazított, könnyen lejjebb csúszhatott, a kitartó munkával pedig együtt járt a feljebb lépés lehetősége. A jégkorongban a szinteket színekkel jelölik a kicsiknél, a kék az első osztály, a sárga a második, a piros pedig a harmadik vonal. Az U8-asaink idén több kék tornán is elindultak, és nem vallottak szégyent.

– Hivatalos eredmények itt nincsenek, de azért mi számolgatjuk a gólokat. A Vasas az egyetlen együttes, amelyet nem tudtunk legyőzni, ellenük eleinte öt, a szezon végén viszont már csak egy góllal kaptunk ki. Az összes többi riválist meg tudtuk verni, ami nagy szó a kék divízióban – mondta Annus Döme, aki hozzátette, edzőtársaival sokat kommunikálnak a szülőkkel, ami ebben a korosztályban különösen fontos.

Szöveg: Gyúrós István
Fotó: Annófotó – Képek színesben