Hírek
Szupermini (U-8)
Mini (U-10)
Előkészítő (U-12)
Kölyök (U-14)
Serdülő (U-16)
Ifjúsági (U-18)
Felnőtt

Mozgalmas hete van a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű jégkorongcsapatainak: hétfőn hosszú szünet után indultak újra a jeges edzések, szerdán pedig megtartotta évadzáró, egyben évadnyitó eseményét a Tisza Volán SC hokis szakosztálya. Ezen átadtuk a legutóbbi szezon legjobbjainak járó elismeréseket is.

Ha nem akarsz lemaradni a szegedi hoki és a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű híreiről, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

„Végre!” – ez volt a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű legtöbb játékosának első szava, amikor meglátta hétfőn a szegedi műjégpályát. A koronavírus-járvány miatt extrán hosszúra nyúlt a nyári időszak, március után edzhettek ismét jégen az utánpótlás tagjai. Az U12 volt a leggyorsabb, majd szépen sorban következtek a többiek. A hosszú kihagyás nem látszott meg sem az edzőkön, sem a játékosokon: lehet, hogy az első lépések még bizonytalanabbak voltak, de ezt követően szinte azonnal felvette mindenki a jeges tempót.

Az augusztus az edzőtáborokról szól, közben szerveződnek a felkészülési meccsek és tornák. A tavasszal elmaradt Tisza Pakk Kupa szeptember lesz bepótolva, várhatóan magyar csapatok részvételével. A felkészülés során természetesen a koronavírushoz kötődő összes korlátozást figyelembe veszi és betartja a klub. Az utánpótlás számára szeptemberben elindul a szezon, míg az OB II-es felnőttcsapat októberben játssza az első bajnokiját.

Az évadnyitó esemény rendhagyóra sikerült, hiszen ez általában évadzáró szokott lenni, ám a járvány ezt is átírta, így szerdán került rá sor. Ennek köszönhetően csak most tudta megtartani évértékelőjét Pápai Miklós szakosztály-igazgató.

– Először is szeretném megköszönni a szülőknek, hogy a speciális körülmények között kitartottak, segítették a munkánkat. Ha kellett, átalakították a nappalit, az udvart, hogy az otthoni edzéseknek helyet biztosítsanak. Szintén köszönöm az edzőknek, hogy alkalmazkodni tudtak az új helyzethez, az online edzésekhez. A szezonra az volt a tervünk, hogy a létszámbeli növekedés után az eredményekben is előrelépjünk, ezt húzta keresztül a járvány, emiatt kicsit keserű a szám íze – fogalmazott Pápai. Hozzátette: a Magyar Jégkorong Szövetség egyre nagyobb figyelmet fordít a sportág 3×3-as változatára, amelyben idén már a felnőtteknek is kiírják a bajnokságot, így felértékelődik az U16-os kispályás bajnoki címe.

A szakosztály-igazgató beszélt a felnőttekről is: a rájátszásba jutást várakozáson felüli szereplésként értékelte, így bátrabban lehet tervezni. Éppen ezért a 2020–2021-es szezonban erősebb csapatot szeretne a jégen látni: a szegedi mag megmarad, de további játékosok érkeznek az októberi rajtig. A jelenlegi tervek alapján a bajnokságban több csapat vehet részt, így Szegeden is több OB II-es meccsre kerülhet sor.

Pápaihoz hasonlóan Kővári Árpád, a Tisza Volán SC elnöke is megköszönte a szülők helytállását, kitartását. Hozzátette: reméli, hogy az elkövetkezendő szezon újra a megszokott rendben zajlik majd le.

Ami a célokat illeti: a szakosztály szeretné tovább bővíteni a létszámot, amelyben nagy jelentőség jut a várhatóan októberben nyitó új algyői jégpályának. Az eredményességben az edzéslátogatottság növelésével tenne egy nagy lépést előre az edzői stáb, amelyhez a reggeli tréningek és az egyéni képzések is hozzátartoznak majd.

Az esemény végén a klub vezetése átadta a 2019–2020-as szezon legjobbjainak járó elismeréseket, amelyet hat korosztályban, illetve a kapusok között osztottak ki az edzők döntése alapján.

A 2019–2020-as szezon legjobbjai,
U8:
Méri Mátyás
U10: Molnár Noel
U12: Csizmadia Ronald
U14: Pallós Zsombor
U16: Markulik Kende
U18: Sánta William
kapusok: Veress Bence