Hírek
Serdülő (U-16)

Szezonzáró sorozatunkban edzőinkkel értékeljük a 2023–2024-es idényt. Ezúttal Zoran Jaramazovic, a Goodwill Pharma Szeged U16-os korosztályának edzője osztotta meg gondolatait.

Ha nem akarsz lemaradni a szegedi hoki és a Goodwill Pharma Szeged híreiről, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

– A szezon nem indult jól, mert a kvalifikációban elveszítettük azt a mérkőzést, ami a rangsorolásról döntött, így nem kerültünk be abba az osztályba, amelybe szerettünk volna. Ekkor szomorkodtunk egy sort, végül pedig a B2-es bajnokságban szerepeltünk, ahol viszont már sok sikerélmény jutott, a sok győzelem mellett mindössze két további vereségünk volt az egész idény során – fogalmazott Zoran Jaramazovic.

– Edzőként egy cél vezérelt, hogy mindig legyünk jobbak és jobbak, ennek kapcsán elégedett lehetek, fejlődtek a srácok, ezt bárki láthatta, aki kijárt a meccseinkre. Szigorú, kemény szakember vagyok, nálam nincs pardon, ez is kellett, hogy kihozzam a legtöbbet a keretből. Kaptunk dicséretet az ellenfelektől is, ami különösen értékes. Rengeteg munkát belefektettünk, így visszanézve kijelenthetem, sikeres szezonunk volt, még annak ellenére is, hogy az újvidéki, a szabadkai és a szegedi gyerekek munkáját, edzéseit kellett összehangolnunk. Nehéz volt összekovácsolni a csapatot, de szerintem erre sem lehetett panasz.

Az U16-osoknál Zoran Jaramazovic folytatja a munkát a következő szezonban is.

– Nehezebb évre számítok, mert több meghatározó játékos elhagyta a korosztályt. Ami a szerbiai kontingenst illeti, kevesebb gyermek lesz, nehéz kint a hoki helyzete, sokan elhagyják a sportágat. Ennek hozadéka, hogy Szegedről egyre többen kapják majd meg a lehetőséget, az U14-ből felkerülő gyerekek is bizonyíthatnak. Már most azért dolgozunk, hogy a következő szezonban kihozzunk mindent magunkból: nekem edzőként, illetve a csapatnak is ez a célja – tette hozzá.