Hírek
Felnőtt

A vártnál gyorsabban lett vége a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű és a KMH SE bajnokijának a jégkorong OB II-ben: a meccs felénél összetört a plexipalánk egyik eleme, amit nem lehetett megjavítani, így a játékvezetők félbeszakították az összecsapást.

Ha nem akarsz lemaradni a szegedi hoki és a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű híreiről, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Goodwill Pharma Szegedi Vízmű–KMH SE 2–5-nél félbeszakadt
Jégkorong OB II, alapszakasz, 6. (utolsó) forduló. Szeged, zárt kapuk mögött. Vezette: Wolf, Sebők, Abonyi.
Goodwill Pharma Szegedi Vízmű: Garbacz Máté (84%) – Muzsik Norbert, Szabó Dávid, Frajka Botond, Rózsahegyi Ádám, Szokolov Artyom – Becsei Bonifác, Maslac Michael, Bata Dániel László (2), Csanády Zsombor 2, Dabasi Balázs (2) – Szalai Ákos (kapus), Lőrincz Barnabás, Barcsik Gergely, Pallós Péter, Szalai Gergő Bence. Játékos-edző: György Róbert.

Az alapszakasz utolsó szegedi érdekeltségű meccsén a jobb erőkből álló KMH SE vendégeskedett a szegedi műjégpályán. Gyors gólváltással indult a meccs: a vendégek Balla Norbert révén 74 másodperc után előnybe kerültek, a házigazdának viszont elég volt 10 másodperc a válaszra (1–1). A gólt Csanády Zsombor szerezte, ez volt neki a negyedik a szezonban, ezzel felzárkózott Ambrus András mellé a házi góllövőlista élén. Kicsivel később ismét a vendégek szereztek előnyt, Nagy Balázs gólja alakította ki az első harmad végeredményét (1–2).

A második játékrész első tíz perce eseménydúsan telt: a korábban Szegeden is játszó japán Soichiro Omi 23 másodperc után betalált, de Csanádynak erre is azonnal volt válasza. Szezonbeli ötödik találata a házi góllista élére repítette a saját nevelésű játékosunkat. A KMH ezt követően még két helyzetét gólra váltotta, így a harmad közepén 2–5 állt az eredményjelzőn.

A játékidőből 29 perc és 37 másodperc telt el, amikor az egyik KMH-lövés a plexin csattant, de olyan erővel, hogy az azonnal szétrobbant, darabjaira hullott. Mivel nem lehetett kicserélni az elemet, a játékvezetők a meccs félbeszakítása mellett döntöttek. Hogy mi lesz a találkozó sorsa, azt a szövetség dönti majd el. A szabály szerint a bajnoki felének lejátszását követően meg lehetne állapítani a végeredményt, itt azonban ehhez 23 másodperc hiányzott. Ennek ellenére elképzelhető, hogy marad a 2–5, de más döntés is születhet.

Az eredménytől függetlenül biztos, hogy a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű a negyedik helyen fejezi/fejezte be az alapszakaszt, azaz a rájátszás elődöntőjében, amely az egyik csapat második sikeréig tart, az elsővel találkozik majd. Hogy ez a KMH vagy a MAC Ikonok lesz, az még nem dőlt el.