Hírek
Előkészítő (U-12)

Szezonzáró sorozatunkban edzőinkkel értékeljük a 2023–2024-es idényt. Ezúttal Lengyel Levente, a Goodwill Pharma Szeged U12-es korosztályának edzője osztotta meg gondolatait.

Ha nem akarsz lemaradni a szegedi hoki és a Goodwill Pharma Szeged híreiről, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

– Nekem is ez volt az első évem Szegeden, így ugyanazt mondhatom, amit már több edzőkollégám kifejtett: a szezon eleje az ismerkedéssel telt. Szerencsére azt éreztem, gyorsan kialakult az összhang a gyerekekkel, így eredményes idényen vagyunk túl – mesélte Lengyel Levente.

Az U12-es korosztálynál rengeteg gyerek pallérozódott a 2023–2024-es idényben, a Goodwill Pharma Szeged a Sárga és a Kék csoportban is indított csapatot.

– Leginkább az egyéni fejlesztésre koncentráltunk az edzéseken, és elmondhatom, felzárkóztunk a legjobb csapatokhoz. Ebben a korosztályban nem számolják ugyan a bajnoki eredményeket, de a Magyar Kupában éles meccseket játszottunk, így büszkeség, hogy az országos összevetésben a hetedik helyen végeztünk. A fehérváriaktól csak büntetőkkel kaptunk ki, a Kárpáti Farkasokat legyőztük, ráadásul egyetlen meccsen múlt a négy közé kerülésünk – ez hatalmas siker, nagy előrelépés a szegedi hokinak.

A következő idényben Lengyel Levente az U8-as és U10-es korosztály felelőse lesz, a munkáját új arcként Béres Boldizsár, illetve a női csapatunk tagja, Mák Panni segíti majd.

– Ami az U12-eseket illeti, a korosztályváltás miatt persze lesz cserélődés a keretben, de nem féltem az utódomat, remek csapatot edzhet jövőre is. Ami engem illet, a korábbi évekből az U8-as és az U10-es gyerekekkel volt a legtöbb tapasztalatom, így testhezálló, hogy kisebbekkel dolgozhatok. A Hokisuliból érkező kicsiknek itt kell megtanítani a sportág alapjait, ezért kiemelten fontos ez a feladat – mondta Lengyel Levente, hozzátéve, hogy ezeknek a korosztályoknak augusztus közepén indul majd a közös munka.