Hírek
Felnőtt

Kiváló összecsapáson szerezte meg a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű harmadik sikerét az OB II-es szezonban: a szegedi műjégpályán a MAC Ikonok ellen győztünk hátrányból fordítva 6–4-re. Ambrus András mesterhármast lőtt, Garbacz Máté 93 százalékkal védett.

Ha nem akarsz lemaradni a szegedi hoki és a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű híreiről, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Goodwill Pharma Szegedi Vízmű–MAC Ikonok 6–4 (1–1, 2–1, 3–2)
OB II, 7. forduló. Szeged, 100 néző. Vezette: Balla, Laár, Sebők K.
Goodwill Pharma Szegedi Vízmű: Garbacz Máté (93%, 57 védés) – Annus Döme, Kiss Benedek, Ambrus András 3, Pápa Barnabás 1 (1), Székely Mádai Gergő (2) – Becsei Bonifác, Kukucska Balázs, Csanády Zsombor 1 (1), Gulácsi Ábris (1), Vojnits Bence (1) – Kurucsai Martin 1, Szalai Gergő, Barcsik Gergely, Ferró Norbert, Frajka Botond – Szalai Ákos (kapus). Játékos-edző: Kukucska Balázs.

Rossz szériából, négy vereség és benne két súlyos zakó után érkezett a meccsre a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű, ezért fontos volt, hogy saját közönsége előtt javítson a szegedi együttes. Ráadásul az ellenfél a közvetlen rivális MAC Ikonok volt, így az összecsapásnak a rájátszásba jutás szempontjából is lényegesnek látszott.

Az első harmadban ennek tükrében aktívan kezdett a hazai gárda, sorra dolgozta ki a helyzeteket, előnybe azonban a vendégek kerültek a 19. percben. Szerencsére szinte azonnal érkezett a válasz, Ambrus András a 20. perc elején kiegyenlített, így az első harmad döntetlennel zárult. 

Alig több mint öt perc telt el a második játékrészből, amikor a vendégek ismét vezetést szereztek – ebben az időszakban álmoskásnak tűnt a szegediek játéka. Rendezni kellett a sorokat, ám ez sikerült, így Ambrus második góljával újra egyenlítettünk, majd Csanády Zsombor használt ki egy emberelőnyt, ennek köszönhetően 3–2-nél először volt nálunk az előny.

A legtöbb izgalom természetesen a harmadik harmadra jutott. Előbb jött a MAC egyenlítése (3–3), majd Pápa Barnabás találata, illetve Ambrus András mesterhármast jelentő gólja után kétgólos előnyt szereztünk (5–3). Megnyugodni nem lehetett, a MAC mindent megtett az egyenlítésért, és a hajrában egy gólra zárkóztak. Két és fél perccel a vége előtt emberhátrányba kerültünk, ám ez csak tizenegy másodpercig tartott az ellenfél egyik játékosának büntetése miatt. Az utolsó percben a MAC levitte a kapusát, amit egy előrevágott korong után éppen a kiállításból visszatérő Kurucsai Martin büntetett meg, így végül 6–4-es sikert arattunk a bajnokin.

A jövő héten a KMH SE vendégei leszünk, ezzel az összecsapással zárul számunkra a 2021-es esztendő.

Kukucska Balázs: – Kemény mérkőzés volt. Már a kezdés előtt éreztük, hogy jó meccs vár ránk, mert végre visszatértek a sérültek, a betegek, így szinte teljes csapattal tudtunk felállni. Ez kellett ahhoz, hogy meg tudjuk mutatni, valójában milyen játékerőt képviselünk. Azonos erősségű csapatok játszottak, ebből most mi jöttünk ki jobban. A kapuban, illetve a helyzetkihasználásban voltunk hatékonyabbak, ez volt a kulcsa a sikernek. Legközelebb január 16-án játszunk hazai jégen, akkor is várunk minden szurkolót!