Hírek
Felnőtt

A Goodwill Pharma Szeged szombaton 14 órától a közvetlen rivális Worm Angels csapatát fogadja az algyői műjégpályán. A találkozóról, illetve a rájátszás esélyeiről a szegediek kapusát, Garbacz Mátét kérdeztük.

Ha nem akarsz lemaradni a szegedi hoki és a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű híreiről, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Jó formában várja a szombati, ingyenes belépéssel megnézhető bajnokit a Goodwill Pharma Szeged, hiszen legutóbbi két meccsét megnyerte az együttes az Andersen Liga alapszakaszában: a Dél-Budai Hockey Club ellen 3–1-re, az FTC-Telekom ellen 4–2-re sikerült diadalmaskodni. Mindkét találkozón remekelt a kapus Garbacz Máté, aki előbbin 98, utóbbin 94 százalékos hatékonysággal védett. Mindez jó előjel a Worm Angels elleni, szombati találkozó előtt.

– Mindig jó itthon játszani, még akkor is, ha ez az itthon most Algyőt jelenti számunkra. A csapat pesti tagjai is szeretnek ide járni, ráadásul a legutóbbi, Jászberény elleni meccsünk közönségszórakoztató sikerrel zárult ezen a pályán. Biztos, hogy sokan lesznek majd a nézőtéren, köztük gyerekek, ami különösen imponáló nekünk, hiszen példaképként néznek ránk. Nem okozhatunk nekik csalódást – fogalmazott Garbacz Máté.

Az alapszakaszból két meccsünk van hátra, utána indul a rájátszás, a negyeddöntő. Jó esély van rá, hogy ebben a szakaszban is a Worm Angels lesz az ellenfelünk, ám közel sem mindegy, hogy melyik csapat szerzi meg a pályaelőnyt, éppen ezért is fontos az alapszakaszbeli összecsapás.

– Már nézegetjük a tabellát, számolgatunk. Most kezd igazán élesre fordulni a szezon, ezt mi is érezzük. Nekem személy szerint a célom a bajnokság megnyerése, így vágok majd neki a rájátszásnak. A rutin megvan nálunk, a létszámmal sincs gond, ráadásul sikerorientált a brigád, így lehet erre esélyünk. Jó lenne megszerezni az alapszakasz negyedik helyét, mert akkor pályaelőnnyel kezdhetnénk a két sikerig tartó negyeddöntős párharcot. Könnyű ellenfél nincs, ez biztos, éppen ezért a hazai pálya fontos lehet – mondta.

Garbacz hozzátette, Turbucz Martin szereplése kulcskérdés lehet a hátralévő meccseken, hiszen a szegedi csapatkapitány kettős játékengedéllyel a Ferencvárosban is megmutatta, mitől ennyire ponterős. Ennek ellenére a hiányára is felkészült a szegedi csapat: a közelmúltban leigazoltuk a 294 első osztályú meccsel, illetve EBEL-múlttal is rendelkező Kovács Viktor Lászlót, illetve a 281 MOL- és Erste-liga-találkozót számláló Pichler-Balássy Ádámot, akik jól illeszkedtek be a játékba.