Hírek
Kölyök (U-14)

Szezonzáró sorozatunkban edzőinkkel értékeljük a 2023–2024-es idényt. Ezúttal Dósa Dávid, a Goodwill Pharma Szeged U14-es korosztályának edzője osztotta meg gondolatait.

Ha nem akarsz lemaradni a szegedi hoki és a Goodwill Pharma Szeged híreiről, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

– Hosszú szezon volt, ráadásul ez volt az első, amit Szegeden töltöttem. Az elején össze kellett szoknunk a fiúkkal, az új stábtagokkal, de hamar megtaláltuk a közös hangot a gyerekekkel, kialakult egy erős mag a csapatnál. Igyekeztem mindenkinek játéklehetőséget biztosítani az idény során, annak is, aki esetleg kevesebbet tudott edzésre járni. Nem voltunk sokan, de aki rendszeresen járt, és komolyan vette a kéréseket, az nagyot fejlődött mind hozzáállásban, mind akaratban, mind ügyességben – értékelt Dósa Dávid.

A szakember hozzátette, a korosztályból hosszabb távon is jó csapat épülhet. 

– Az elmúlt idényben is voltak feljátszóink, akik fiatalabbként bizonyíthattak, most ezek a 2012-es születésű srácok belenőnek az U14-es korosztályba. Ami a csapatépítést illeti, jól állunk, hiszen a gyerekek ismerik a bajnokságot, nem lesz új nekik a mezőny, az iram. Az előző idényben szerbiai játékosok is érkeztek a keretbe, várhatóan közülük a következő szezonban kevesebben lesznek a csapatban.

Mint megírtuk, új szakemberként a következő idényben Kurián Soma foglalkozik majd az U12-esekkel, de a munkájába Dósa is besegít.

– Ez a feladat bőven belefér az U14-es együttes mellett. Somának még bele kell szoknia az edzői munkába, de lelkes, motivált. Igyekszem koordinálni a munkáját, és mivel az U12 és az U14 a szezon végén már együtt készült a száraz edzéseken, volt időnk összeszokni. Ami a következő idényt illeti, augusztus 5-én már edzésünk lesz, augusztus 22-től pedig szeretnénk jégen készülni. Ez először Algyőn valósulhat meg, majd szeptember elejétől Szegeden is korcsolyát húzhatunk. A 2024–2025-ös idényben klubszinten nagyobb stábbal teljesebb munkát tudunk majd végezni, több jégfelületen több időnk lesz edzeni, ettől sokat várok – tette hozzá.