Hírek
Felnőtt

A 2022–2023-as szezonban a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű nem csak a másodosztályú bajnokságban, azaz az Andersen Ligában, hanem a Magyar Kupában is elindul, ahol hazánk legjobb csapatai lesznek az ellenfelei.

Ha nem akarsz lemaradni a szegedi hoki és a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű híreiről, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

A Magyar Kupa lebonyolításáról már elküldte a hivatalos tájékoztatót a Magyar Jégkorong Szövetség. Eszerint tizenhárom együttes nevezett a sorozatba, köztük a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű. A csapatok a kiemelésük sorrendjében kezdik meg szereplésüket, nem meglepetés, hogy együttesünknek már az első fordulóban jelenése lesz. 

Ami a lebonyolítást illeti, kizárólag párharcokra kerül sor. Az 1-3. forduló során két mérkőzést játszanak egymással a felek, a párharc továbbjutója a két mérkőzés együttes eredménye alapján kerül ki. A Final Four keretében egy mérkőzésen dől el az adott párharc továbbjutója, illetve a végső helyezések.

Az első forduló résztvevője lesz a szegedi gárda mellett a Dunaújvárosi Acélbikák, a Worm Angels, a MAC Ikonok, az Újpesti Jégkorong Akadémia és a DVTK Jegesmedvék Jégkorong Akadémia, tehát ebből az öt csapatból kaphatunk ellenfelet. Az első mérkőzések tervezett időpontja október 5., a visszavágóké október 19.

A második fordulót az FTC-Telekom, a DVTK Jegesmedvék, a Budapest Jégkorong Akadémia HC, az UTE, a Fehérvár Hockey Akadémia 19 és az első forduló három továbbjutója alkotja. A meccsek időpontjai november 16. és november 23. lesznek. A harmadik fordulóban a négy párosítás továbbjutója küzd majd december 21-én és 2023. január 3-án. Az a két csapat, aki itt is megnyeri a párharcát, bekerül a Final Fourba, ahol automatikus résztvevő a DEAC és a Hydro Fehérvár AV19. A Final Four elődöntőit január 28-án, a döntőt és a bronzmeccset január 29-én rendezik.

Egy kis kiegészítés az előzetes időpontokhoz: az 1., 2. és 3. forduló mérkőzéseit az párharcban érdekelt felek saját versenynaptárukhoz igazodóan közös megegyezéssel szabadon módosíthatják. Amennyiben nincs megegyezés az időpont módosítás tekintetében, úgy a lebonyolítási rendben foglalt időpont az irányadó. A 3. forduló visszavágó mérkőzése közös megegyezés esetén sem kerülhet később megrendezésre, mint 2023. január 15-e.