Hírek
Öregfiúk

A Goodwill Pharma Szegedi Vízmű OB II-es jégkorongcsapatából hárman is világbajnokságon szerepelnek. Hétfőn megkezdődik az Inline Masters WorldCup +38 elnevezésű esemény: Láng Csaba, Láng Zoltán és Wehli Márk este már meccset játszik.

Az inline hokit, más néven görhokit hagyományosan sok egykori, illetve mai jégkorongozó űzi a két sportág közötti hasonlóság miatt. A meccseken ugyanúgy hokipályán, csak éppen jég nélkül játsszák, ám a rendes korcsolya helyett görkorcsolyát viselnek a játékosok.

A világbajnokságnak az olaszországi Asiago ad otthon. Összesen tizenkét csapat három négyes csoportra osztva küzd a végső sikerért. A magyar csapat, amelyben a szegedi Goodwill Pharma Szegedi Vízmű OB II-es együttesének játékosai közül Láng Csaba, Láng Zoltán és Wehli Márk is helyet kapott, az A jelű kvartettbe került, ahol Szlovénia és Franciaország mellett az újonc Brazília lesz az ellenfél.

A hétfői nyitónapon 19 órától Szlovénia ellen kezdenek, majd 11-én, kedden Brazíliával mérkőznek, végül 12-én, szerdán Franciaország ellen zárják a csoportkört. A magyar csapat tavaly a nyolcadik helyen zárt az eseményen.