Hírek
Mini (U-10)

Véget ért a 2022–2023-as jeges szezon érdemi része, befejeződtek a bajnokságok is. Sorozatunkban a Goodwill Pharma Szeged korosztályos csapatainak évét tekintjük át az utánpótlásedzők segítségével. Ezúttal Garbacz Máté, az U10-esek trénere értékelt.

Ha nem akarsz lemaradni a szegedi hoki és a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű híreiről, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

– Harminckét gyermekkel kezdtük a szezont, így három csoportban, a Kékben, a Sárgában és a Pirosban is tudtunk csapatot indítani. Előbbi jelenti a legmagasabb szintet, itt fix menetrend szerint zajlott az év, tizenkét tornán vettünk részt, ebből kettőt mi rendeztünk Algyőn. A Sárga csoportban hat, a Pirosban hét tornán indultak a gyerekek. Ami a létszámot illeti, a Kékben tizenöt, a Sárgában huszonnégy, a Pirosban huszonegy játékos bizonyíthatott, azaz megvolt az átfedés. Jártunk külsős tornákon is, ilyen volt a Santa Claus Cup, vagy éppen a szabadkai testvércsapatunknál rendezett megmérettetés. Összesen kilencvenhárom edzése volt az U10-eseknek, ehhez jöttek még az egyéni képzések – összegzett Garbacz Máté.

– Ami a szakmai célt illeti, az volt a legfontosabb, hogy megszerettessem a gyerekekkel a hokit, illetve megmutassuk, megtanítsuk nekik a megfelelő alapokat. Értékelésem szerint ez sikerült, január környékén hatalmasat fejlődtek a gyerekek. A következő évre akadnak kihívások, hisz huszonegy játékos korosztályt vált, felmegy az U12-höz, azaz folyamatosan toborzunk, hogy meglegyen a megfelelő létszám a munkához. Amit még a mögöttünk hagyott szezon kapcsán szeretnék kiemelni, az egyrészt a szülők támogatása, akik minden megoldandó helyzethez nyitottan álltak, másrészt a kollégák segítsége, hiszen többen is voltak tornán a csapatokkal akkor, amikor időbeli ütközés volt a csoportoknál. A mentoredzőnk, Marius Gliga is rengeteget segített, bármikor felhívhattam szakmai támogatásért – mondta.

– Számomra különleges volt az idény, hiszen bár utánpótlásedzőként a harmadik szezonomat töltöttem, vezetőedzőként ez volt az első. Úgy érzem, megtaláltam, amit igazán szeretek, amiben örömömet lelem. Eddig a kapusokkal foglalkoztam, az korosztályonként két-három gyereket jelentett, más egy teljes évfolyamot irányítani. Érzem, hogy még rengeteget kell fejlődnöm, de nagyon motivált vagyok. A következő hetekben a száraz edzésekre koncentrálunk, illetve várjuk a szeptemberi jeges rajtot – tette hozzá Garbacz Máté.