Hírek
Kezdők (3-8)
Szupermini (U-8)
Mini (U-10)
Előkészítő (U-12)
Kölyök (U-14)
Serdülő (U-16)
Ifjúsági (U-18)

Augusztustól új szakmai igazgató irányítja a Goodwill Pharma Szegednél folyó munkát: a korábbi EBEL-játékos és magyar bajnok Hegyi Ádám Érdről érkezett szakosztályunkhoz. A terveiről kérdeztük.

Ha nem akarsz lemaradni a szegedi hoki és a Goodwill Pharma Szeged híreiről, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Megírtuk: a Goodwill Pharma Szeged eddigi mentoredzője, Marius Gliga nagyapa lett, emiatt visszatért Romániába, Brassóba, így a szakembert pótolnunk kellett. A helyére a 34 éves Hegyi Ádám kerül, aki nem a szövetség alkalmazottja lesz, hanem a klubunké, így minden erejével Szegedre koncentrál. 

Az új szakmai igazgató négyévesen kezdte a hokit Székesfehérváron, itt nőtt fel, végigjárta a szamárlétrát, a felnőttek között a hazai bajnokságban érdekelt Titánokban kezdte, később kerettag lett az EBEL-ben szereplő első csapatban, több szezonban lépett jégre, a 2008–2009-as idényt végigjátszotta. Utánpótlás-korosztályban hokizott a finnországi Hamenlinnában, Németországban, a Bad Neuheim együttesében, aztán Ausztriában, a második vonalbeli Bregenzerwald gárdájában. Pályafutását Fehérváron fejezte be egy deréksérülés miatt, 27 évesen, majd itt indult utánpótlásedzői karrierje. Ezt követően 2019 januárjában kezdte a munkát Érden, a Kárpáti Farkasok utánpótlásának élén, innen sikerült Szegedre csábítani. Egyébként az édesapja is ezt a sportot űzte: Hegyi Zoltán válogatott volt, 1987-ben mutatkozott be címeres mezben.

– Nagy kihívás a feladat, hiszen szakmai vezetőként ki kell jelölnöm az irányvonalat, illetve ahol szükségesnek látom, végig kell vinnem a változtatásokat. Szerencsére nem idegen számomra a szerep, hiszen Érden a nulláról kellett felépíteni az utánpótlást, az előző szezonban pedig már 246 igazolt gyermekkel dolgozunk az U8-astól az U18-as korosztályig – ezt négy és fél év alatt értük el. Az elején szeretném felmérni, hogy milyen munka zajlik Szegeden, ha pedig majd belelátok, lehet igazítani a „kormányrúdon” – fogalmazott.

Hegyi augusztus elsején kezdi a munkát, addig berendezkedik a városban, ahová a barátnőjével költözik. A párja külföldön él, így Ádám úgy fogalmazott, Szegeden duplán kezdenek új életet. 

– Ott leszek az edzéseken, nem csak a lelátón, hanem a jégen is, szeretném látni egészen a kicsiktől, melyik korosztályban milyen munka folyik. Ha kell, segítek az edzéstervekben, a gyakorlati dolgokban, illetve kiemelt feladat a toborzás, azaz hogy megvizsgáljuk, hogyan tudunk még több ügyes gyermeket a klubhoz csábítani. Hosszú folyamatra készülök, hiszen az utánpótlásban nem lehet egy év alatt csodát tenni. Az infrastruktúra remek, beleszámolva a szegedi műjégpályát, a Goodwill Ringet és az algyői jégfelületet, kevés ilyen hely van az országban – tette hozzá Hegyi Ádám.