Hírek
Felnőtt

A Goodwill Pharma Szeged számára a negyeddöntőben ért véget az Andersen Liga első, 2022–2023-as szezonja. A tapasztalatokról és a Worm Angels elleni kiesésről a vezetőedző, Zoran Jaramazovic beszélt honlapunknak.

Ha nem akarsz lemaradni a szegedi hoki és a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű híreiről, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

– Nem kérdés, ilyen kerettel csalódás a kiesés – mondta Zoran Jaramazovic, a Goodwill Pharma Szeged vezetőedzője, miután csapata alulmaradt a Worm Angels elleni negyeddöntőben az Andersen Liga rájátszásában. – A párharcot eldöntő harmadik meccs végig szoros volt, ám úgy éreztem, nincs elég energia a csapatban. Két góllal is vezettünk, ennek ellenére stresszes, feszült volt a keret, talán azért, mert túlságosan akartuk ezt a sikert. Nem használtuk ki a lehetőségeinket, rengeteg tiszta helyzet kimaradt, és ahogy lenni szokott, az ellenfél megbüntette ezeket.

Jaramazovic elmondta, a lefújás és a 4–2-es vereség után hatalmas volt a csalódottság az öltözőben, hiszen mindenképp cél volt az elődöntőbe jutás, de sokan az éremszerzést, sőt a döntőt sem tartották elképzelhetetlennek. Különösen csapatunk kapusa, a keret összeállításában is segédkező Garbacz Máté volt magába roskadva a kiesés miatt.

– A szezon elején nem mertem jósolni, amíg meg nem ismertem a keretet, de így visszanézve azt gondolom, a játékerőnk alapján ott kellett volna lennünk a négy között. Persze fiatalok vagyunk, benne van a hiba a játékunkban, de valami még emellett is hiányzott, hogy sikeresek legyünk. Talán tudatosabb játékra lett volna szükségünk az időnként forrófejű döntések helyett. Most elmegyünk egy hosszabb szünetre, meglátjuk, jövőre hogyan alakul a csapat – mondta Jaramazovic.

Az eredményt és a kiesést leszámítva egyébként az Andersen Liga első szezonja sikeres volt a vezetőedző szerint.

– A csapatok rendre éles meccseket játszottak egymással, szerintem nevezhető félprofi szintnek a liga, ami mindenképpen előrelépés az OB II-höz képest. Ez kell a fejlődéshez – tette hozzá.

Jaramazovic számára nem ért véget a szezon, hiszen az U16-os együttest is ő vezeti, ott pedig még tart a bajnokság, a szövetség döntése értelmében azonban márciusban befejeződik minden hazai pontvadászat az utánpótlásban.

Gyúrós István – szövegírás