Hírek
Felnőtt

Szerdán játssza első tétmeccsét a Goodwill Pharma Szeged a 2022–2023-as szezonban: a Magyar Kupa első fordulójában az Újpesti Jégkorong Akadémia együttese lesz az ellenfél. Zoran Jaramazovic vezetőedzőt kérdeztük az esélyekről. 

Ha nem akarsz lemaradni a szegedi hoki és a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű híreiről, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Elrajtol a jégkorong Magyar Kupa 2022–2023-as kiírása, amelyben tizenhárom együttes áll rajthoz, köztük a Goodwill Pharma Szeged csapata. Az 1-3. forduló során két mérkőzést játszanak egymással a felek, a párharc továbbjutója a két meccs együttes eredménye alapján kerül ki. A Final Four keretében egy mérkőzésen dől el az adott párharc továbbjutója, illetve a végső helyezések.

Már az első fordulóban érdekelt a szegedi gárda, az ellenfelünk az Újpesti Jégkorong Akadémia. Az első mérkőzés időpontja október 5., szerda, 18.45, a visszavágóé várhatóan október 19. – ennek helyszíne még kérdéses. Az esélyekről a szegediek vezetőedzője, Zoran Jaramazovic beszélt.

– Az ellenfelünket fiatal, tehetséges játékosok alkotják, az akadémián minőségi munka folyik. Nehéz feladat lesz megnyerni a párharcot, de ez a célunk, hiszen csábítóan hangzik, hogy ott lehetünk a legjobb nyolc között. Felkészültünk, jól áll a csapat, ezt bizonyítja, hogy edzőmeccsen kétszer is megvertük az OB II-es címvédő MAC Ikonok együttesét. Ezeken a meccseken nem csak az eredménnyel, de a mutatott játékkal is elégedett voltam, jó a kollektíva, összeszokott soraink vannak, mindenki tudja a dolgát a pályán. Nyerni szeretnénk az újpestiek ellen már az első meccsen is, a visszavágón pedig a továbbjutás lesz a cél. Azt egyelőre nem tudjuk, ez utóbbit hol rendezik, mindenesetre bízunk benne, hogy Szegeden léphetünk majd jégre – mondta kérdésünkre Jaramazovic.

Ami a folytatást illeti, a második fordulót az FTC-Telekom, a DVTK Jegesmedvék, a Budapest Jégkorong Akadémia HC, az UTE, a Fehérvár Hockey Akadémia 19 és az első forduló három továbbjutója alkotja. A meccsek időpontjai november 16. és november 23. lesznek. A harmadik fordulóban a négy párosítás továbbjutója küzd majd december 21-én és 2023. január 3-án. Az a két csapat, aki itt is megnyeri a párharcát, bekerül a Final Fourba, ahol automatikus résztvevő a DEAC és a Hydro Fehérvár AV19. A Final Four elődöntőit január 28-án, a döntőt és a bronzmeccset január 29-én rendezik.