Hírek
Szupermini (U-8)
Mini (U-10)

Szezonzáró sorozatunkban edzőinkkel értékeljük a 2023–2024-es idényt. Ezúttal Garbacz Máté, a Goodwill Pharma Szeged U8-as és U10-es korosztályának edzője osztotta meg gondolatait.

Ha nem akarsz lemaradni a szegedi hoki és a Goodwill Pharma Szeged híreiről, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

– A legkisebb korosztályokban a toborzás volt az elsődleges cél, ami jól sikerült: a szezonban több mint ötven gyermeket sikerült megnyernünk a sportágnak, ennyi új igazolásunk lett. Ez egyrészt az óvodákban és iskolákban működő korcsolyaoktatásunknak köszönhető, másrészt egy sikeres hirdetési kampánynak, amely szélesebb körben megismertette a klubot a szegediekkel. Akadt olyan edzés, amikor az U10, az U8 és az újaknak szóló Hokisuli együtt készült, ekkor kilencvennél is több gyerek volt egyszerre a jégen. Ehhez kellett az edzőkollégák segítsége, alázata, hiszen ennyi gyerekkel legalább négy-öt szakembernek kell egyszerre foglalkoznia – mondta az idényről Garbacz Máté.

A legkisebbeknél eredményekről, győzelmekről felesleges beszélni, itt a lényeg a hoki megismertetése, megszerettetése.

– A cél, hogy mindenki szeressen hozzánk járni, várják az edzéseket, lelkesedjenek a feladatokért, érezzék, hogy egy családias közösséghez tartoznak. Ami a korosztályokat illeti, az U8-asokkal Képes Pali bácsi kezdett dolgozni, aki szezon közben távozott, ezt követően mentem tornákra a gyerekekkel, de Hegyi Ádám is besegített. Itt a létszám megerősödött, a következő feladat az új edzőnek, Lengyel Levinek a jégkorongossá nevelés lesz. Az U10-eseknél végigvittem a szezont, megszerettem a gyerekeket, akik sokat ügyesedtek.

Garbacz Máténak a következő szezontól a tehetséggondozás és a Hokisuli vezetése lesz a fő feladata.

– Jó, ha az új gyerekek mindig ugyanazzal az arccal találkoznak, számomra pedig testhezálló a kicsikkel való munka, szeretnek velem edzeni. A további létszámbővítés mellett a kapusokkal is foglalkozom majd, aminek szintén örülök, végtére is eredetileg kapusedző vagyok. Ráadásul egyre többen szeretnének beállni a kapuba: amióta a gyerekek a szezon második felében elkezdtek felkísérni minket a jégre az Andersen Ligában, annyian akarnak védeni, hogy plusz felszereléseket kellett rendelnünk, hogy elég legyen mindenkinek – tette hozzá Garbacz Máté.