Hírek
Szupermini (U-8)

A nyáron több új edző is csatlakozott a Goodwill Pharma Szeged utánpótlásához, akik nagy kedvvel és komoly célokkal láttak munkához augusztus elején. Sorozatunkban mindenkit bemutatunk a szurkolóinknak – ezúttal Képes Pál, az U8-asok új trénere mesél magáról.

Ha nem akarsz lemaradni a szegedi hoki és a Goodwill Pharma Szeged híreiről, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

– 1965-ben kezdtem jégkorongozni, mindvégig az Újpesti Dózsában játszottam. Egészen az ifjúsági válogatottig jutottam, Eb-aranyérmesek is lettünk egy szófiai kontinensviadalon – ez a legnagyobb eredményem. Aztán behívtak katonának, két évet szolgáltam, ami véget is vetett a pályafutásomnak, hiszen ennyi idő alatt rengeteget fejlődött a sportág Magyarországon, ezt a lemaradást pedig nem tudtam behozni – mesélte a 62 esztendős szakember. 

Edzői karrierjének jelentős részét Kaposváron töltötte, 2018 és 2023 között pedig a KSI-nél foglalkozott az U8-asokkal, onnan érkezett Szegedre.

– Egykori mesterem, Rozgonyi Gyuri bácsi hozott össze a szegedi klubot vezető Pápai Miklóssal. Gyorsan megegyeztünk, így kerültem az U8-as csapat élére, ám a teljesen kezdőkkel és az U10-esekkel is foglalkozom Garbacz Mátéval közösen. Ismertem a várost, sokat játszottak itt a csapataim az utóbbi években. Határozott céljaim vannak: szeretném a korosztályaimat olyan szintre hozni, hogy a nagy akadémiáknak is méltó ellenfelei legyünk. Ez egy hosszú távú elképzelés, de mivel nagyon tetszik, amit eddig a klubból láttam, remélem, sokáig maradhatok Szegeden. Fiatal az edzői stáb, ám a korom ellenére is azonnal sikerült beilleszkednem, hamar kiderült, jó közösséget alkotunk. Összetartunk, merünk egymástól kérdezni, a másiktól tanulni – ritka az ilyen. Minden nap együtt ebédelünk, ezt az időt is arra szánjuk, hogy összehangoljuk a közös munkát – tette hozzá Képes Pál.